29 / 04 / 2024

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.



Federasyon yönetimi olarak, TEYFED'e bağlı tüm tesis ve site yöneticilerinin "mesleki yeterlilik belgesi" sınavlarına dahil olup mesleki yeterliliklerinin sağlanması amacıyla karar aldıklarına vurgu yapan TEYFED Başkanı Yahya Sağır, sağlıklı ve denetlenebilir bir belgelendirme yapılabilmesi için de Türkiye'de ilk kez tesis yöneticilerinin Avrupa Birliği ülkelerinde de geçerli olan mesleki belgelerini almalarına öncü olan Altın Mesleki Yeterlilik ve Apsiyon ile işbirliği protokolüne imza attıklarına dikkat çekti. 

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Federasyona bağlı çalışan bina, tesis ve site yöneticilerinin, artık sektörde yalnızca 'iş yapan' şeklinde değil "meslek icra eden" olarak tanımlanacağının altını çizen Yahya Sağır, "TEYFED, Altın Mesleki Yeterlilik ve Apsiyon Bilişim, tüm şehirlerimizdeki site ve tesis yönetimi sektörü paydaşlarının yöneticilerine Tesis Yöneticisi Mesleki Yeterlilik Sınavı'nın daha ekonomik şartlarda ve kolaylıkla yapılabilmesi için İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Samsun gibi şehirlerimizde sınav programı planlamaları da yapacak" açıklamasında bulundu. 

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Sağır, mesleki yeterlilik belgesini almaya hak kazananların, federasyonunun internet sayfasında (www.teyfed.org) paylaşılacağını dile getirdi. Bu şekilde apartman, site ve toplu yaşam alanlarının yönetimleri için belge sahibi firmaların tercih edilmesinin ve liyakat sahibi firmalar ile sorunsuz hizmet alınmasının sağlanacağına vurgu yaptı. 

Apsiyon Bilişim Üst Yöneticisi (CEO) Kudret Türk de mesleki standartların belirlenmesi ile tesis yönetimlerinde ehliyetli, liyakatli, yönetim işine emek sarfeden profesyonellerin bulunacağına dikkat çekildi. 

Altın Mesleki Yeterlilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Özelmacıklı da mesleki yeterlilik belgesi sınavlarını yapabilmek için 2021'de MYK'ye başvuruda bulunduklarını ve 2022'de kurumun onayıyla AB ülkelerinde de geçerli mesleki yeterlilik belgesi için sınavların yapılabilmesini sağladıklarını dile getirdi. 

Mustafa Hakan Özelmacıklı, söz konusu açıklamasını "Sınava girecek yöneticiler, başarılı olmaları halinde tesis ve site yönetimi mesleğini geçerli ve güvenilir bir şekilde belgeleme fırsatı yakalıyor" ifadelerine yer verdi. 

Konut fiyatları Mart'ta yıllık yüzde 132,8 arttı!

Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi?

Konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu? Seçim, deprem ve yüzde 25 kira sınırı satışları vurdu! 


Geri Dön