28 / 04 / 2024

Konut stoku acilen yenilenmeli!

Konut stoku acilen yenilenmeli!

Türkiye'nin yapı stokunun eski ve depreme dayanıksız olduğu ve bu konuda hızlı çözümler üretilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.



Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, Türkiye'de yapı stoğunun eski ve depreme dayanıksız olduğuna dikkat çekerek, daha hızlı çözümler üretilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

KONUTA ERİŞMEK BÜYÜK SORUN!

Türkiye'nin yapı stoğunun eski ve depreme dayanıksız olduğunu ve bu konuda hızlı çözümler üretilmesi gerektiğine dikkat çeken Kalı, “Geç.en sene yaşadığımız deprem felaketinde gördüğümüz gibi barınma konusunda çok eksiklerimiz var.'' dedi.

Kalı, yapı stoğunun eski ve depreme dayanıksız olmasını ve Türkiye'nin en büyük problemi barınma ve konuta ulaşılabilirlik olduğunu belirtti. 

Medyaege'de yer alan habere göre; konut stokunun acilen yenilenmesi ve konuta ulaşılabilirliğin de sağlanmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Kalı, 'günümüzde konut fiyatları çok yüksek olduğunu ve Kiraların da çok arttığından bahsetti. Çözüm olarak bunun bir şekilde sağlıklı bir zemine oturtulmasının şart olduğunu belirterek '' İnsanların umutları tükeniyor.'' dedi.

Konut stoku acilen yenilenmeli!

DAHA KÜÇÜK KONUTLAR TERCİH EDİLMELİ!

Kalı, günümüz piyasa koşullarında ev alınabilmesi için artık konutların küçük metrekarelerde olması gerektiğini belirtti.

Kalı şu şekilde açıkladı: ''Dünyada evler artık makul büyüklüğe doğru geliyor. Bu grupta 40 - 50 metrekare içinde çözümlenmiş, sağlam konutlar tercih ediliyor. 3+1, 4+1 aile evleri ise 25 - 55 yaş aralığında evli - çocuklu insanlara hitap ediyor” ifadelerini kullandı. 

Konut stoku acilen yenilenmeli!

BELEDİYELER KENTSEL DÖNÜŞÜME ODAKLANMALI!

Yerel seçimlerde belirlenecek belediye başkanlarının kent planlaması ve kentsel dönüşüm konularında liyakat sahibi olması gerektiğinin altını çizen Kalı, ''yeniden yapılanmayla şehirlerimizi baştan inşa etmemiz gerekiyor. Şehirler, eskiyi aratmayacak şekilde dönüştürülmeli'' dedi. 

Kalı du dönem inşaatın, yapı ve kentsel dönüşüm liyakatı olan kişilerin mahalli idarelerin başına getirilmesi büyük önem taşıdığını belirtti. 

Kalı konuyla ilgili '' Başkanlar kentsel dönüşüm ağırlıklı olsalardı, belki 20 yıl öncesinden bu tedbirler alınabilirdi. Deprem konusu tüm ülkenin bir numaralı gündemi olmalı. Çünkü bugün Hatay ve Malatya’da olan deprem, yarın İstanbul’da ve diğer kentlerimizde de yaşanabilir” ifadelerini kullandı. 

Konut fiyatları düşüyor mu? Yükseliyor mu?

Geri Dön