29 / 04 / 2024

Konut teslim süresi kaç ay?

Konut teslim süresi kaç ay?

Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden ödemeyi, satıcının da bedelin ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşmeye olan ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde konut teslim süresi kaç ay?



Konut teslim süresi kaç ay?

Ön ödemeli konut satış sözleşmeleri, Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşmeye deniyor.


Sözleşmeye konu konutun yer aldığı projede sonradan değişiklik yapılması durumunda, bu değişikliğin tüketiciye yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirilmesi zorunludur. 


Tüketici yapılan proje değişikliğini kabul etmeyerek bir ay içinde vergi, harç, masraf, tazminat ve benzeri adlar altında hiçbir bedel ödemeksizin sözleşmeden dönebilir. 


Proje değişikliğinin yasal zorunluluklardan veya mücbir sebep hallerinden kaynaklanması durumunda, satıcı tüketiciden vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile sözleşme bedelinin yüzde ikisine kadar kesinti yapabilir. Peki, konut teslim süresi kaç ay?


Konut teslim süresi..

Ön ödemeli konut satışında devir veya teslim süresi sözleşme tarihinden itibaren otuz altı ayı geçemiyor.


Aşağıdaki hallerde konutun tüketiciye devir veya teslim edildiği kabul edilir:

a) Kat mülkiyetine konu konutun tüketici adına tescili,

b) Kat irtifakına konu konutun tüketici adına tapu siciline tescil edilmesiyle birlikte konutun oturmaya elverişli bir şekilde zilyetliğinin devri.


Ancak konut teslim süresinin 36 aydan 42 aya çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.


Bina tamamlama sigortası genel şartları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön