04 / 05 / 2024

konut teslim süresi

konut teslim süresi

Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden ödemeyi, satıcının da bedelin ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşmeye olan ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde konut teslim süresi kaç ay?

Konut satışlarında teslim süresi!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin esaslara da yer veriliyor. Peki, yeni tüketici kanununa göre, konut satışlarında teslim süresi ne kadardır?

644 bin konutta teslim sorunu var!

10 yılda 6,3 milyon konut için yapım ruhsatı alındı. Bunların 4,2 milyonu sahiplerini buldu. Halen 2.1 milyon konut inşa aşamasında. 644 bin evde ise geç teslime işaret ediliyor...

Ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin TL , konut yatırımının geri dönüş süresi 15 yıl oldu!

Endeksa verilerine göre,  Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 25 bin 111 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 15 yıl oldu.

Konutların satış süresi uzuyor! Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

Son zamanlarda konut piyasasında dal kıpırdamıyor. Talebin olmadığı ama fiyatların gittikçe yükseldiği konut piyasasında konut satış ilanları artmaya devam ediyor. Satılık konutların ilanda kalma süresi 67 güne yükseldi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: 2019-2024 arasında TOKİ 8.500 adet, KİPTAŞ 10 bin 39 adet konut teslim etti!

İBB İştiraki KİPTAŞ’ın Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'un dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum'un 650 bin konut vaadinin gerçekleşebilir olmadığını aktaran Kurt, 2019-2024 arasında TOKİ'nin 8.500 adet, KİPTAŞ'ın 10 bin 39 adet konut teslim ettiğini söyledi.  

Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor!

Bir ve birden fazla konutu olan vatandaşları yakından ilgilendiren Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor. Türkiye sınırları içerisinde sahip olduğu konutun değeri 9 milyon 967 bin Türk Lirası'nı geçenlerin bu vergiyi ödemesi gerekiyor.

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

Bakan Vedat Işıkhan duyurdu! 8 ilde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresi uzatıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, depremden etkilenen illerde çalışma hayatını kolaylaştırmak için işverenlerin ve çalışanların yanında olmaya devam ettiklerini açıklayarak,  "8 ilimizde prim ve hizmet belgelerinin teslim süresini uzatıyoruz" ifadesini kullandı.

Kirada yüzde 25 zam sınırının süresi doluyor, arabuluculuk Eylül'de başlıyor! Kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz tarihinde sona eriyor. Peki kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresinin uzatılıp uzatılmayacağını açıkladı. Peki TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Ön ödemeli konut satışına yeni düzenleme: Teslim süresi 48 aya çıkıyor!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuoyunda 'topraktan satış' ve 'maketten satış' şeklinde bilinen ön ödemeli konut satışında koşullar resmen değişiyor.

Konut yatırımında geri dönüşü süresi uzadı! İşte 3 büyükşehirdeki son durum!

Dünya genelinde büyükşehirlerde konutların kira geri dönüş süresinin 200-250 ay arasında olduğu görülürken, Türkiye’de pek çok şehird bu aralık aşıldı. 20 büyükşehirden yalnızca Antalya ve Muğla’da konutların geri dönüş süresi kısaldı, kiralar ev fiyatlarından daha çok yükseldi...

KDV istisnasının ayrıntıları açıklandı! Konut elde etme süresi 1 yıldan 3 yıla çıkartıldı!

Teşvik belgesi kapsamındaki bazı yatırımlara ilişkin KDV istisnasının ayrıntıları belli oldu. Konut elde etme süresi 1 yıldan 3 yıla çıkartıldı. İşte detaylar...

Değerli konut vergisi beyanname verme süresi 2021!

2021 yılı itibariyle Türkiye'de değeri 5 milyon 227 bin TL'yi aşan yaklaşık olarak 150 bin konut için değerli konut vergisi ödeniyor. İşte değerli konut vergisi beyanname verme süresi 2021...

Değerli Konut Vergisi beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor!

Değerli Konut Vergisi uygulaması 7194 sayılı Kanun ile Emlak Vergisi Kanunu'na eklendi. Değerli Konut Vergisinde beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor...

konut teslim süresi Haberi

konut teslim süresi

Konut teslim süresi kaç ay?

Ön ödemeli konut satış sözleşmeleri, Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşmeye deniyor.


Sözleşmeye konu konutun yer aldığı projede sonradan değişiklik yapılması durumunda, bu değişikliğin tüketiciye yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirilmesi zorunludur. 


Tüketici yapılan proje değişikliğini kabul etmeyerek bir ay içinde vergi, harç, masraf, tazminat ve benzeri adlar altında hiçbir bedel ödemeksizin sözleşmeden dönebilir. 


Proje değişikliğinin yasal zorunluluklardan veya mücbir sebep hallerinden kaynaklanması durumunda, satıcı tüketiciden vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile sözleşme bedelinin yüzde ikisine kadar kesinti yapabilir. Peki, konut teslim süresi kaç ay?


Konut teslim süresi..

Ön ödemeli konut satışında devir...