27 / 04 / 2024

Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor!

Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor!

Bir ve birden fazla konutu olan vatandaşları yakından ilgilendiren Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor. Türkiye sınırları içerisinde sahip olduğu konutun değeri 9 milyon 967 bin Türk Lirası'nı geçenlerin bu vergiyi ödemesi gerekiyor.



Türkiye sınırları içinde sahip olduğu konutun değeri 9 milyon 967 bin Türk Lirası'nı aşanların mükellef olduğu değerli konut vergisinde beyanname süresi yarın resmen doluyor. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre bir ve birden fazla konutu olan vatandaşları yakından ilgilendiren Değerli Konut Vergisi mükelleflerinin Türkiye sınırları içinde bulunan ve bina vergi değeri 2023'te 9 milyon 967 bin Türk Lirası'nın üzerinde olan mesken nitelikli gayrimenkullerin 2024 yılında Değerli Konut Vergisi'ne tabi bulunduğu kaydedildi.

Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren Değerli Konut Vergisi için verilen süre de yarın doluyor. Geçen yıl bina vergi değeri 9 milyon 967 bin Türk Lirası üzerinde olan mesken nitelikli gayrimenkulün bu sene bina vergi değerinin 12 milyon 880 bin Türk Lirası'nın aşması durumunda maliki varsa intifa hakkı sahibi her ikisi de yoksa mesken nitelikli taşınmaza malik gibi tasarruf edenler tarafından Değerli Konut Vergisi beyannamesi verilmesi gerektiği belirtildi.

Değerli Konut Vergisi nde beyanname süresi yarın doluyor!

Antalya Defterdarlığı tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Değerli Konut Vergisi Beyannamesi söz konusu gayrimenkulün bulunduğu yer belediyesinden alınmış olan bina vergi değerini (beyanname verilen sene ve bir önceki seneye ilişkin) gösteren belgeyi eklemek suretiyle, yarına kadar taşınmazın bulunduğu yerdeki vergi dairesine verilerek tarh ve tahakkuk ettirilen vergi, ilgili senenin  şubat ve ağustos aylarının sonuna kadar iki eşit taksit olarak ödenecek. Değerli Konut Vergisine tabi olan mesken nitelikli gayrimenkullerin bina vergi değerinin bu sene için 12 milyon 880 bin Türk Lirası'nın altında kalması durumunda bu durum mükellef tarafından tevsik edici belgelerle beraber ilgili vergi dairesine bildirilecek ve bu gayrimenkuller için beyanname verilmeyecektir."

Yapılan Açıklamada, ayrıcı "Türkiye sınırları içerisinde mesken nitelikli tek taşınmazı olanlar ile birden çok  mesken nitelikli taşınmazı olanların Değerli Konut Vergisi konusuna giren en düşük değerli mesken nitelikli tek taşınmazıyla esas faaliyet konusu bina inşası olanların işletmelerine kayıtlı olan ve henüz ilk satışa, devir ve temlike konu edilmemiş yeni yapılan mesken nitelikli taşınmazlar Değerli Konut Vergisi'nden muaf olduğundan bu taşınmaz için de beyanname verilmeyecektir." ifadeleri yer aldı.

Emeklilere müjdeli haber! Bayram ikramiyeleri 5 bin lira mı oluyor? Uzman isim tarih vererek resmen açıkladı... 

Canlı altın fiyatları: 19 Şubat 2024 altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın bugün kaç TL?

Emeklilerin dört gözle beklediği tarih geldi: Emekli maaşlarına ek zam bu tarihte yapılacak!


Geri Dön