30 / 04 / 2024

Emeklilerin dört gözle beklediği tarih geldi: Emekli maaşlarına ek zam bu tarihte yapılacak!

Emeklilerin dört gözle beklediği tarih geldi: Emekli maaşlarına ek zam bu tarihte yapılacak!

Milyonlarca emekli enflasyon karşısında eriyen maaşları sebebiyle tepkili. Hükümete yakınlığıyla bilinen Gazeteci Cem Küçük, emeklilerin dört gözle beklediği tarihi verdi. İşte emekliye ek zammın tarihi...



Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği bayram ikramiyesi ile ilgili müjde geçtiğimiz günlerde verdildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinde yüzde 50 artışa gidildiğini açıkladı. Söz konusu artışla emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin Türk Lirası oldu. Emekli bayram ikramiyelerinin belli olmasının ardından şimdi gözler ek zamma çevrildi.

Emeklilerin dört gözle beklediği tarih geldi: Emekli maaşlarına ek zam bu tarihte yapılacak!

EMEKLİYE EK ZAM İÇİN TARİH VERİLDİ 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçtiğimiz senenin enflasyon rakamının netleşmesinin ardından memur ve emeklilerin zam oranı da geçtiğimiz ay belli oldu. 

Önce, memur ve memur emeklisinin maaş artış oranı yüzde 49,25, işçi ve Bağkur emeklilerinin aylık artış oranı ise yüzde 37,57 olarak açıklandı. Ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına uygulanacak zam oranının Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49,25'e çıkarıldığını duyurdu. En düşük emekli aylığı da 10 bin TL'ye yükseltildi. 

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı sebebiyle şimdi milyonlarca emekli ek zam bekliyor. Gazeteci Cem Küçük, bir son dakika açıklamasıyla emekli maaşlarına ek zam için tarih verdi. 

Cem Küçük, emekli maaşlarına 1 Nisan 2024 tarihinden sonra ek zam beklediğini dile getirdi. 

Emeklilerin dört gözle beklediği tarih geldi: Emekli maaşlarına ek zam bu tarihte yapılacak!

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNDE BEKLENEN OLMADI, ARTIŞ İSTENDİ 

Emekliye ikramiye zammı ile ilgili olarak yasal düzenlemenin gelecek günlerde tamamlanması ve Resmi Gazete'de yayımlanması öngörülüyor. 

Yıllık enflasyon rakamlarına göre 5 bin lira olması beklenen zamlı bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye yükseltilmesi emeklilerin beklentilerini karşılamadı. 

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün tarafından, konuyla ilgili bir son dakika açıklaması yapıldı. Ergün, emekliye bayram ikramiyesinin 3 bin TL şeklinde açıklanmasına tepki gösterdi ve "Son 6 yılda dini bayramlarda ödenen bayram ikramiyesi ile 2018 yılında küçükbaş kurbanlık alan emekliler, 2024 yılında sadece 4,5 kilo et alabiliyor" ifadelerine yer verdi. 

Arabası olanlar dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem bugünden itibaren başlıyor!

Dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! Yüzde 75-50-25 hisseye göre kim ne kadar ikramiye alacak? Hemen bakın!

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!


Geri Dön