30 / 04 / 2024

Konut ve turizmde büyük adımlar atılacak!

Konut ve turizmde büyük adımlar atılacak!

Türk ekonomisinin lokomotif iki sektörü gayrimenkul ve turizm, yeni bakanların sevincini yaşıyor. Konut ve turizm sektörlerinde büyük adımların atılacağı yeni bir dönem yaşanacak.



Yeni kabine, özellikle gayrimenkul ve turizm sektörlerinde büyük sevinç yarattı. Sektörlerinin içinden seçilen bakanların, sorunlara hızla çözüm üretmesi ve hızla aksiyon alacağı düşünülüyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Murat Kurum, Emlak Konut GYO Genel Müdürü olarak, hem sektörün hükümetle arasında önemli bir bağ olurken, hem de şehircilik felsefesini geliştirerek, kurumu önemli bir boyuta taşıdı.  

Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın haberine göre gayrimenkul sektörünün itici güçlerinden olan Emlak Konut GYO’nun, bugünkü büyüklüğüne ulaşmasında hiç kuşkusuz en önemli adım iki büyük halka arzı oldu. Bu halka arzların başında ise Genel Müdür Murat Kurum bulunuyordu.  Halka arzlarla büyüyen Emlak Konut, 31 Mart 2018 itibariyle ulaştığı 21.9 milyar liralık aktif toplamıyla Türkiye’nin en güçlü şirketleri arasındaki yerini daha da sağlamlaştırdı.

Konut ve turizmde büyük adımlar atılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kimdir?

 

Artaş İnşaat Başkanı Süleyman Çetinsaya: 
Konut ve turizmde büyük adımlar atılacak!

Artaş İnşaat Başkanı Süleyman Çetinsaya Murat Kurum’un ‘sektörü bilen çok tecrübeli bir kişi’ olduğunu anlatırken, “Görevi boyunca planlı ve yaşanılabilir kentlerin oluşturulmasına öncülük etti. Yaptığı birçok hamle ile sektörü daima canlı ve dinamik tuttu. Yeni dönemle birlikte inşaat sektörü 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyecektir” diye açıklama yaptı. 

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım:

Konut ve turizmde büyük adımlar atılacak!

Murat Kurum’un bakan olarak kabinede yer almasının ‘en büyük arzuları’ olduğunu belirten İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, “Yeni yönetim şeklinin vermiş olduğu dinamizme yabancı olmayan ve sektörümüzün önünü açacak hamleleri çok iyi bilen Murat Kurum’un görevini en iyi şekilde yapacağına inancımız sonsuzdur. İhtiyaçları kaynağından bilen birinin aramızdan çıkması, sektöre yeni ufuklar açacaktır” diye konuştu. 

Konut ve turizmde büyük adımlar atılacak!

Yeni kabinenin sürpriz isimlerinden biri Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy oldu. Acentacılık, otelcilik hatta havayolu işletmeciliğiyle sektörün her iş kolunda uzun yıllardır deneyime sahip olan Ersoy, sektör tarafından da büyük sevinçle karşılandı.

İkiz kardeşi Murat Ersoy ile Etsgroup bünyesinde yer alan Etstur, Maxx Royal otelleri, Voyage otelleri ile Atlasglobal’le iş hayatında önemli başarılar elde eden Mehmet Ersoy’un bakanlık göreviyle turizmde önemli adımlar atılması bekleniyor.
 


Geri Dön