02 / 05 / 2024

Konut yatırımı yapmak isteyenler küçük evleri talep ediyor!

Konut yatırımı yapmak isteyenler küçük evleri talep ediyor!

Türk insanının konut tercihi değişiyor küçük evlere talep gün geçtikçe artıyor...




Yatırım yapmak için konut alanların küçük konutları tercih etmesinin daha doğru olduğunu vurgulayan Evrenol, günümüzde sektör temsilcilerinin de projelerinde daha çok 1+0 veya 1 + 1 tipindeki dairelere yer vermeye başladığını kaydetti. Türkiye'de hane halkı sayısında 2023 yılına kadar düşme beklenmesinin, gelecekte de küçük konutlara olan ihtiyaç ve talebi artıracağını söyleyen Evrenol, bu yüzden yatırımcının evini kiralarken zorlanmayacağını dile getirdi. 



Türk insanının konut tercihlerini masaya yatıran yüksek mimar Mehpare Evrenol ilginç sonuçlara dikkat çekti. Büyük ev hala makbul Evrenol gerek yatırım amaçlı gerekse yaşamak için satın alman konutlarda tercihin : her şeyden önce yöresine, geleneğine, göreneğine uygun yaşam alanları sağlayan konutlar olduğunu vurguladı. 


Evrenol, yaşamak için büyük ev tercihinin de öne çıktığını aktardı. Uzun vadeli plan yapın Yaşamak için konut alacakların 15-20 yıllık projeksiyonu göz önüne alması gerekiyor. Evrenol, ev alırken genişleyen ya da küçülen aile tipine göre karar vermenin yerinde olacağını kaydetti. 



Emine Açar/Bugün Gazetesi


Geri Dön