17 / 05 / 2024

Kampanyalı projeler arasından seçim yapmak zorlaşıyor

Kampanyalı projeler arasından seçim yapmak zorlaşıyor

Turyap Yönetim Kurulu üyesi Başak Soner, "Kriz öncesi ilgisi olmayanlar bile konut üretime soyundu. Şimdi üretimi bitmiş tüm bu konutlar satılmayı bekliyor" şeklinde konuştu



Markalı konut üreten büyük inşaat firmalarının projelerinin ve kampanyalarının tam gaz devam ettiği, ancak müteahhitlerin devam eden projelerinde hızın kesildiğini bildiren Başak Soner,"Fiyat indirimine gidiliyor ancak maliyetin altına satmak mümkün değil. Konutta bölyle bir tablo var" diyor. ABD'de konut değerlerinin düşmesiyle başlayan krizin, ülkemizi etkilediğine dikkat çeken Başak Soner işsizliğin arttığını, piyasaları kapsayan bir durgunluk yaşandığını belirtiyor.

Topluca frene bastık

İnşaat firmalarının , likidite sorunu yaşasalarda ilan ettikleri ve daha önceki dönemde satış yaptıkları liste fiyatlarının altına inmekte zorlandığını aktaran Başak Soner,"Öte yandan yeni yapılan konutlarda fiyatlar yüksek seviyelerde kaldı. Bazı Böleglerde büyük stok oluştu. Kimsenin ayağı gazda değil, topluca frene bastık. Birikmiş parası olanlar ev alıp almamakta kararsız. Evi üreten ve satışına aracılık edenler de kararsızlık duvarını aşabildiği ölçüde hareket sağlayacak. Üretim cephesinin büyük aktörleri elbette durmayıp, başladıkları projeleri sürdürecek, ancak onların da yeni projelerinde hız keseceğine şüphem yok" diye konuşuyor. Emlakçılar arasında da tıpkı büyük müteahhitler gibi yola devam edenler olacağı gibi kaybolup gidenler çıkacağını söyleyen Başak Soner şöyle devam ediyor:"Bu noktada emlakçılığı ağustosböceği ile karınca masalına benzetebiliriz. İyi havada çalışıp yiyecek stoklayan karınca, hava bozunca çaresiz kalmaz. Yan gelip yatan ağustosböceğine nazaran dayanacak gücü bulur. Emlakçılar da iyi dönemlerin kazancıyla kötü günleri atlatmayı başaracak."

Hürriyet


Geri Dön