17 / 06 / 2024

Konutla ilgili yeni düzenlemelere uzmanından tavsiye: Krediler değişken olmalı!

Konutla ilgili yeni düzenlemelere uzmanından tavsiye: Krediler değişken olmalı!

Konut piyasasıyla ilgili yeni düzenlemeler geliyor. Evin rayiç bedeli ile satılması ve birden fazla evi olanlara ek vergi getirilmesi gibi düzenlemeler gündeme gelirken, uzman isim Murat Ali Calman bunlara ek olarak ' krediler değişken olmalı' tavsiyesinde bulundu.



Konut piyasasında yeni düzenlemelerin getirileceğine dair haberler gündeme gelmeye başladı. Bunlardan en önemlileri arasında; evin rayiç bedelle satılması ve birden fazla evi olanlara ek vergi getitilmesi gibi maddeler yer alıyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, söz konusu yeni düzenlemeler ile ilgili değerlendirme yaptı. Calman bu düzenlemelerin çok doğru olduğunu belirterek bir tavsiyede bulundu. Calman kredilerin de değişken olması konusunda öneride bulundu. Bunu şekilde açıkladı, 0,66 kredi çeken birinin enflasyon ile 2 yıl sonra ödediği taksitlerin komik rakamlara düştüğünü belirterek, dünyada böyle bir uygulamanın olmadığını söyledi. İşte Calman'ın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Murat Ali Calman @calmanmuratali
Konutla ilgili son düzenlemeler harika... 

- Evin gerçek rayiç bedel ile satılması. 
- Birden fazla evi olanlara ek vergi gelmesi
- Sadece 5 yıl değil, bütün konut satışlarından kazanç vergisi alınması

Bir öneri daha
- Krediler değişken olmalı. Adam 0,69 ile kredi çekiyor. Enflasyon ile 2 yıl sonra ödediği taksitler komik rakamlara düşüyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Bütün ülkelerde kredi faizi değişkendir. 

Politika faizi artarsa ödenilen kullanılmış kredinin taksit tutarı da artmalı

Konut piyasası ne durumda?

Konut alım satımında 'ekspertiz raporu' gündemde! Kaçak işlemlerin önüne geçilecek!

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa vergi de yoksulluk da artacak!

Geri Dön