19 / 05 / 2024

Konutta 200 milyon dolarlık manzara savaşı

Konutta 200 milyon dolarlık manzara savaşı

Taksim yine savaş alanına döndü. Ancak bu kez nedeni eylem değil, boğaz manzarası..



Sosyetik güzel Derin Mermerci'ninde aralarında bulunduğu birçok ünlünün oturduğu Tefken Grubu tarafından Pasteur Hastanesi'ninde bulunduğu arazi üzerine üç ayrı bloktan inşa edilen Taksim Residence yıkım tehlikesiyle karşı karşıya..
İstanbul 3. İdare Mahkemesi yargılama sonucunda inşaatları imara aykırı buldu ve ruhsatın iptaline karar verdi. Karar Danıştay 6. Dairesi'ne temyiz için gitti ve 6. Mahkemede yerel mahkemenin lehine karar alarak inşaat ruhsatının iptalini onayladı.
Bu kuze 2004'te K Han'ın yönetimini üstlenen Enelka İnşaat, Şişli 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurarak Taksim Residence'ın yıkılmasını istedi. Şişli Belediye Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan davacı oldu.
Talep çok fazla
Taksim, Vihangir ve Nişantaşı bölgesinde iş yapan emlakçılar Taksim Residance'a talebin çok yüksek olduğunu ve buraya fiyat biçmenin zor olduğunu söylüyor. Emlakçılar "Daireler konumuna göre değişiyor.
3 milyon dolara daire
Bahçe katları 900 bin dolardan başlarken fiyat manzaraya göre tırmanıyor. Boğaz manzaralı 120-130 metrekarelik daireler 1 milyon 250 bin dolardan başlıyor ve metrekaresi yükseldikçe 3 milyon dolara kadar çıkıyor. 700 metrekare özel bir dairenin fiyatı ise 5-6 milyon dolar civarında. Yani buranın değeri için yaklaşık 150- 200 milyon dolar gibi bir rakamdan bahsediyoruz. Çünkü burası talebin çok yüksek olduğu bir yer ve daire bulmak çok zor" diye konuşuyor.

Habertürk

Geri Dön