27 / 04 / 2024

Konutta dev kampanya 3 gün sonra başlayacak!

Konutta dev kampanya 3 gün sonra başlayacak!

Sektör temsilcileri, kurban bayramını ardından son iki yıl içinde yapılan ‘güç birliği’ kampanyalarının dördüncüsü için kamuoyuna müjdeli haberler getirecek. 



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'la görüşen gayrimenkul sektörü temsilcilerinin taleplerinin karşılanması için bakanlıklar yeni kampanya için düğmeye bastılar.

Gayrimenkul sektörü temsilcileri 27 Ağustos'ta yeni bir kampanya atağına başlıyor. Kampanya dahilinde konut kredisi faizleri yeniden 120 ay vadede yüzde 0.98'e indirilecek.

Konutta dev kampanya için her firmanın stoğunda yer alan konutların bir bölümü varlık havuzunda toplanacak. Kampanya çalışmalarının 17 yıl sonra aktif hale getirilen Emlak Bankası üzerinden yürütülmesi planlanıyor. 

Emlak Bank üzerinden gayrimenkul fonu kurularak firmalara nakit akışı yapılacak. Konuyla ilgilenen iki bakanlık KONUTDER, GYODER ve İNDER başkanlarından projelerdeki stok rakamlarını ve bunların parasal değerini talep etti.

En az bir ay sürmesi planlanan kampanyada peşinat oranı da yüzde 10'a çekilecek. KİPTAŞ ve Emlak Konut GYO projeleri başta olmak üzere, GYODER, KONUTDER ve İNDER üyelerinin projeleri yer alacak. 

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön