28 / 04 / 2024

Konutta en çok kazandıran il Antalya oldu!

Konutta en çok kazandıran il Antalya oldu!

Gayrimenkul Borsası A.Ş tarafından hazırlanan 5 Büyükşehir Değer Endeksi'ne göre Antalya yatırımcısına en çok kazandıran il oldu...



 

 

Gayrimenkul Borsası A.Ş tarafından hazırlanan 5 Büyükşehir Değer Endeksi'ne göre Antalya'da ortalama konut değerinin yüzde 20 yükseldiği belirtildi.

Sabah'ta yer alan habere göre;  5 Büyükşehir Değer Endeksi raporunda Antalya yatırımcısına en çok kazandıran il oldu.
Türkiye'de gayrimenkul fiyatları en çok artan ilçeler sıralamasında ilk 20'ye Antalya'dan 10 ilçe girdi.

DEĞERİ ARTTI

Gayrimenkul Borsası A.Ş tarafından hazırlanan 5 Büyükşehir Değer Endeksi'ne göre, 2019'da yatırımcısına en çok kazandıran ilin Antalya olduğu açıklandı. Yapılan araştırmaya göre Antalya'da ortalama konut değeri yüzde 20 yükselirken, Türkiye gelinde konut değeri en fazla artış gösteren ilçeler sıralamasında da Antalya'dan ilk 10 ilçe sıralamasında 5 ilçe, ilk 20 ilçe sıralamasında da 10 ilçe yer aldı.

İLK 10'DA 5 İLÇE

Yapılan araştırmada, yüzde 30 artış oranıyla Antalya'nın Gazipaşa ve Kemer ilçeleri, en çok artış oranının gerçekleştiği Türkiye'nin üçüncü ve dördüncü ilçeleri oldu. İlk 10 içinde yer alan Kaş'ta yüzde 24, Aksu'da yüzde 23, Korkuteli'nde yüzde 20 oranında artış belirlendi.

Antalya 10 ilçeyle büyük fark yarattı

İlk 20 içindeki diğer ilçeler ise Alanya yüzde 19 artışla 11'inci, Finike yüzde 18'le 12'nci oldu. Kepez ve Döşemealtı yüzde 14, Kumluca yüzde 13 artış oranıyla izledi. Konut fiyatları en çok artan ilçeler sıralamasında ilk 20'ye giren Antalya'dan toplam 10 ilçe sırasıyla Gazipaşa, Kemer, Kaş, Aksu Korkuteli, Alanya, Finike, Kepez, Döşemealtı ve Kumluca oldu.

Konut satışları 2020'de yeniden yükselişe geçecek!


Geri Dön