Sektörel

Konutta fiyat artışı büyük şehirlerden, küçük ilçelere kaydı. İşte son bir yılda en çok değerlenen ilçeler…

Konut fiyatlarında hızlı yükseliş, sanılanın aksine büyük şehirlerde değil, küçük ilçelerde yaşandı. Son bir yıllık artışla listede ilk başı yüzde 116 ile Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesi çekti. İşte Türkiye’de konut fiyatlarının en çok arttığı ilçeler…

Endeksa verilerine göre, 2024 Eylül itibarıyla konut satış fiyatları yıllık yüzde 27,5 artarken, reel olarak yüzde 15 geriledi. Endeksa’nın hazırladığı rapora göre Eylül ayı sonu itibarıyla Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 27 bin 356 TL, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 584 bin TL olarak belirlendi. Son bir yılda üç büyük şehirden Ankara ve İzmir’de konut fiyat artışı yüzde 29,4 olurken İstanbul’da ise yüzde 28,4 olarak açıklandı.

Ekonomist Barış Soydan, konut fiyatlarındaki artışın büyük şehirlerden ilçelere kaydığını söyleyerek en yüksek artışın yüzde 116 ile Kayseri Pınarbaşı ilçesinde görüldüğünü belirtti. Barış Soydan https://x.com/barissoydan X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye’de fiyatların en çok arttığı ilçeleri sıralayarak şöyle dedi:

“Son 1 yılda Türkiye'de konut fiyatlarının en çok arttığı ilçe yüzde 116 ile Kayseri Pınarbaşı. Fiyatların yüzde 80'nin üzerinde arttığı diğer 4 ilçe: Zonguldak Kilimli, Elazığ Kovancılar, Balıkesir Manyas, Çanakkale Ayvacık (Assos'un olduğu yer). Büyük kentler yok.”

İŞTE O LİSTE

 

Konut fiyatları da satışları da artmaya devam edecek!

Sosyal konutlar için 2025 bütçesinde 23 milyar TL kaynak ayrıldı! 

Yatırımcılar yurtdışı yatırımdan vazgeçmiyor! Faizler düşse de yurtdışı ilgisi devam edecek!

7 bin lira üstü ödemelerde banka şartı resmen başladı!

Konut satış adedi eylülde 140 bin 919'a ulaştı! Bu konutları kimler alıyor?

Ev alacaklara ve kiralayacaklara sahte ilan uyarısı: Emlak fiyatları yükseldi, bunlara dikkat edin!

Konut almak isteyenlere 'geç kalmayın' uyarısı! Fiyatlar yüzde 40'a yakın yükselecek!

Altında tarihi rekor! Kapalıçarşı'da gram altın fiyatı 3.123 TL! Ons altın 3.111 dolar! Yatırımcılara müjde!