03 / 05 / 2024

Konutta ilk tercih marka oldu!

Konutta ilk tercih marka oldu!

Son yıllarda birbiri ardına üretilen projeler konut alıcısını seçim yapmakta oldukça zorluyor. YP İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya: “Konut alıcısı artık özellikli konutların peşinde." dedi.



Son yıllarda birbiri ardına üretilen projeler konut alıcısını seçim yapmakta oldukça zorluyor. Kaliteli malzeme, konforlu yaşam ve sosyal alanların artık standartlaşması alıcıyı farklı özellikler aramaya yöneltirken, değişmeyen tek kriter ise ‘güven’ olarak öne çıkıyor.


Yerleşimi oldukça eskiye dayanan Ankara’da yaşam alışkanlıklarının değişimi, konut tercihlerinde de yenilenmeyi sağladı. Eski konut anlayışı yerini ‘özellikli’ projelere bırakırken, konut alıcısının alternatifi de çoğaldı.


Yakın zamanda Ankara’nın en büyük rekreasyon alanı olacak İmrahor Vadisi cepheli 4’üncü projeleri Nefis Çankaya Evleri ile konuşulan YP İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, taleplerin karşılanması noktasında Ankara’nın da dahil olduğu büyük kentlerde inşaat firmalarının sürekli üretim yaptığını anımsattı.


Konuttan önce firmaya bakmalı 


Bunca proje arasında alıcının kendisine en uygun konutu seçmekte zorlandığını vurgulayan Çankaya, şunları söyledi:

 “Konut alıcısı artık özellikli konutların peşinde. İnşaat firmaları da talebin bu yönde olması ile kendini geliştirerek, modern yapılara imza atmaya başladı. Ancak baktığınızda, projelerin neredeyse hep aynı özelliklerde olduğunu görüyorsunuz. Tüm projeler, ‘kaliteli, konforlu, rahat’ olduğunu savunuyor. Konut alıcısı için bu özellikler artık standart hale gelmeye başladı. Bu noktada alacakları projeye farklılık katan unsurlar arıyorlar. Örneğin, projeyi inşa eden firmaya duyulan güven doğrudan alıcının tercihini belirliyor. Son zamanlarda konut alımında ‘marka’ firmaların çok daha öne çıktığını söylemek mümkün.”


“Marka” olmanın en önemli kriterlerden biri olduğunu kaydeden Çankaya, “İşini layıkıyla yapan, geçmişteki başarılarıyla tanınan firmaların yanında yalnızca para kazanma hevesiyle inşaat işine girenler de var. Uzmanlığı inşaat olan firmalar, yaptıkları hep projeyle güvenini yeniler. Biz YP olarak yaklaşık 25 yıldan bu yana onlarca alt yapı ve üst yapı işlerine imza atmış bir firmayız. İmrahor Vadisi cepheli Vadi 2000, Vadi 3000 ve Vadi 5000 projelerimizin ardından, şimdi yine aynı bölgede Nefis Çankaya Evleri’ni üretiyoruz. Projemiz Ankaralılar’ın büyük ilgisini çekti. Bunda projemizin detayları kadar uzun yıllardır sektörde olumlu algı oluşturan bir firma olmamızın da etkisi çok büyük” dedi.



Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Son yıllarda birbiri ardına üretilen projeler konut alıcısını seçim yapmakta oldukça zorluyor. Kaliteli malzeme, konforlu yaşam ve sosyal alanların artık standartlaşması alıcıyı farklı özellikler aramaya yöneltirken, değişmeyen tek kriter ise 'güven' olarak öne çıkıyor. İmrahor Vadisi cepheli 4'üncü projeleri Nefis Çankaya Evleri ile konuşulan YP İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya "Konut alıcısı artık özellikli konutların peşinde. İnşaat firmaları da talebin bu yönde olması ile kendini geliştirerek, modern yapılara imza atmaya başladı. Ancak baktığınızda, projelerin neredeyse hep aynı özelliklerde olduğunu görüyorsunuz. Son zamanlarda konut alımında 'marka' firmaların çok daha öne çıktığını söylemek mümkün" dedi. 


Sabah 



Haber Sabah  Ankara  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Nefis Çankaya Evleri'ni hayata geçiren YP İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, Ankara'daki gelişimle büyüyen inşaat sektörünün kentte yeni yerleşim yerlerinin keşfedilmesini zorladığını belirtti. Bu nedenle inşaat firmalarının yeni nesil projelerini genelde kentin biraz daha dışında kalan bölgelerde hayata geçirdiğini anımsatan Çankaya, "Proje konutlar büyük ölçekli olmaları, sosyal donatı alanlarını da barındırması nedeniyle daha geniş alanlarda inşa ediliyor. Ancak herkes kent merkezinden uzaklaşmak istemiyor" dedi. Çankaya "İmrahor Vadisi cepheli Nefis Çankaya Evleri ile kent merkezinde konforlu yaşam sunuyoruz. Şehrin hareketinden kopmak istemeyenleri, başkentin göbeğinde temiz havayla buluşturarak, konut sahiplerine 'nefis' bir yaşamın kapılanın açıyoruz" görüşünü dile getirdi. 


Sabah Ankara



Haber Hürriyet Ankara'da şöyle yer aldı;


SON yıllarda birbiri ardına üretilen projeler konut alıcısını seçim yapmakta oldukça zorluyor. Kaliteli malzeme, konforlu yaşara ve sosyal alanla: ın artık standartlaşması alıcıyı farklı özellikler aramaya yöneltirken, değişmeyen tek kriter ise "güven" olarak öne çıkıyor. 


YP Inşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, yalnızca buyukşehirlerde değil, Türkiye genelinde konut anlayışının yenilendiğini kaydetti. Artan talebi karşılamak için inşaat firmalarının sürekli üretim yaptığını anımsatan Çankaya, alternatiflerin çoğalmasıyla konut alıcısının ise kendine uygun olanı seçmekte zorlandığının altını çizdi. 

Çankaya, şunları söyledi: "Konut alıcısı artık özellikli konut projelerinin peşinde, inşaat firmaları da talebin bu yönde olması ile kendini geliştirerek, modern yapılara imza atmaya başladı. Ancak baktığınızda, projeletin neredeyse hepsinin aynı özelliklerde olduğunu görüyorsunuz. Tüm projeler, 'kaliteli konforlu, rahat' olduğunu savunuyor. Teslimat sonrasında da bu söylemlerin desteklenmesi oldukça önemli. 


Konut alıcıları için bu özellikler artık standart hale gelmeye başladı. Alıcılar, bu noktada satın alacakları projeye farklılık katan unsurlar arıyorlar. Örneğin, projeyi inşa eden firmaya duyulan güven doğrudan alıcının tercihini belirtiyor. Son zamanlarda konut alımında "marka' algısı yaratan firmaların çok daha one çıktığını söylemek mümkün. Biz YP olarak geçmişten gelen bir tecrübeyle, alıcının yaşamına fark katma hedefiyle proje üreten bir firmayız. Şu an kentin en büyük rekreasyon alanı olması planlanan İmrahor Vadisi cepheli 4'uncu projemiz Nefis Çankaya Evleri'ni üretiyoruz. Projemiz. Ankaralıların büyük ilgisini çekti. 2016 yılı ilk yansının sonlarına doğru ön lansnıanını planladığımız yepyeni bir konut projesine başlayacağız. Ankara'nın en önemli yerleşim yerlerinden Çayyolu Ümitkoy'de Emlak GYO ile hasılat paylaşım modeli ile yürütülecek projemizde yılların tecrübesi ve kalitesini modern mimari ve tasarım anlayışı ile birleştiren, içerdiği konut karması ile bölge ihtiyaçları ve beklentilerine gore şekillenen bir proje olma özelliğine sahip olacaktır." 


Hürriyet Ankara


Geri Dön