28 / 04 / 2024

Deprem konut tercihlerini değiştirdi! Konutta yeni tercih az katlı yapılar oldu!

Deprem konut tercihlerini değiştirdi! Konutta yeni tercih az katlı yapılar oldu!

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası kişilerin artık daha az katlı konutları tercih etmeye başladığını dile getiren Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay; yüksek binaların daha az tercih edilir olduğunu kaydetti.



Pandemi ile birlikte insanların izole olma ihtiyacı onları bahçeli, tek katlı evlere yöneltmişti. Paylaşılan detaylara göre, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası kişilerin artık daha az katlı konutları tercih etmeye başladığını dile getiren Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay; yüksek binaların daha az tercih edilir olduğunu söyledi.

Gülcan Altınay açıklamasında villa, iki katlı, üç katlı evlerin daha çok tercih edilip, eski yapıların artık tercih edilmediğini dile getirdi.

Deprem konut tercihlerini değiştirdi! Konutta yeni tercih az katlı yapılar oldu!

Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremden sonra insanlarda çok büyük bir korku başladı ve deprem riski taşıyan yerlerdeki kişilerin çoğunluğu kendilerine,riskin daha az olduğu bölgeleri tercih etti. İl değişikliği yapanlar göç edenler çok oldu. “En çok tercih edilen konut tipleri ise daha çok müstakil evler alçak katlı evler kat sayısı 3-4 katı geçmeyen konutlar oldu. İnsanlar özellikle deprem raporlarını inceleyerek riski yoksa tercih ediyor. Olası bir deprem olduğunda insanlar evlerinden çok rahat çıkabilmeleri için özellikle alçak katlı konut tercih ediyor.” 
 

KIRKLARELİ VE EDİRNE BÖLGESİ TERCİH EDİLİYOR

Mega kent İstanbul’da olası deprem riski, insanları çevre şehirlere yöneltti. Konu ile ilgili bazı bilgiler veren Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay, özellikle Kırklareli ve Edirne bölgesi deprem fay hattının geçmediği bölge olduğu için birçok kişinin bu bölgelerden kendilerine yeni yatırımlar yeni evler yeni konut yapılacak arsalar aldıklarını ve almayı sürdürdüklerini bildirdi.


Geri Dön