11 / 05 / 2024

Deprem konut tercihlerini değiştirdi! Konutta yeni tercih az katlı yapılar oldu!

Deprem konut tercihlerini değiştirdi! Konutta yeni tercih az katlı yapılar oldu!

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası kişilerin artık daha az katlı konutları tercih etmeye başladığını dile getiren Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay; yüksek binaların daha az tercih edilir olduğunu kaydetti.



İSTANBUL/EDİRNE HIZLI TREN HATTININ TAMAMLANMASIYLA BÖLGENİN CAZİBESİ ARTACAK

Yaptığı açıklamada yaşanan bu göçün etkisiyle ister istemez belli kentlerin öne çıkacağını dile getiren Gülcan Altınay: “Göç alan şehirlerin sosyoekonomik durumları değişecek, yaşlı nüfusa sahip Kırklareli ve Edirne'nin bu anlamdaki durumunu da değiştirecektir.” dedi. 

Gülcan Altınay açıklamasında İstanbul/Edirne arasındaki hızlı tren hattının tamamlanması ile birlikte ulaşım çok daha kısa zamanda sağlanacağı için insanların gündüz İstanbul’daki işlerinden akşam Edirne evlerine gidebileceklerini dile getirdi.

 Deprem konut tercihlerini değiştirdi! Konutta yeni tercih az katlı yapılar oldu!

“KENTLERDE YAŞAYAN İNSANLARIN BİR KISMI KENDİ MEMLEKETLERİNE YERLEŞTİ”

Yaptığı açıklamada kentlerde yaşayan insanların bir kısmının kendi memleketlerine, köylerine yerleştiğini, bir bölümünün de deprem riskinin daha az olduğu kırsal bölgelere müstakil yaşamların olduğu alanlara alçak katlı evlerin olduğu bölgelere yerleştiğini dile getiren Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay, bir bölümünün de işleri nedeniyle kentleri bırakamadığı için ailelerini kırsal bölgelere yerleştirdiğini, kendilerinin yarı zamanlı olarak yaşamayı tercih ettiğini dile getirdi. 

Altınay: “Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremden sonra insanlarda çok büyük bir korku başladı ve konut tercihleri de değişti. İnsanlar düşük katlı binalarda kendilerini daha güvende hissediyor ve olası bir depremde daha çabuk çıkabileceklerini düşünüyor. Bu sebeple bağ evleri, bahçeler ve arazilerin fiyatlarında artışlar görüldü. Söz konusu deprem sektörü olumsuz etkiledi fakat toparlanma sürecine girildi. Özellikle 2000'den önceki eski yapı stoklarının dönüştürülme çalışmaları başlandı.” diye konuştu.

İSTANBULLULAR ALTERNATİF ŞEHİR ARIYOR

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada son yaşanan depremlerin korkuttuğu İstanbulluların alternatif arayışına yöneldiğini dile getiren Gülcan Altınay, deprem beklentisinin İstanbul'da göçü tetiklediğini belirtti.

Açıklamasında güvenli görülen bölgelere insan hareketliliği başladığını ve devam ettiğini söyleyen Altınay, "İstanbul'a yakın güvenli bölgeler arasında sayılan özellikle Kırklareli ile Edirne merkez ve kuzeyinin bu anlamda çok fazla talep gördü. Göç etmek, riski azaltan bir önlem şeklinde görülüyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarının güvenli olması sebebiyle bu yapılara olan ilgide çok ciddi anlamda arttı.” diye konuştu. İnsanların geçmişe kıyasla risklerin azaltılmasına yönelik daha çok çaba sarf ettiğini söylen Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay göçün özellikle fay hattının geçmediği Kırklareli ve Edirne bölgesinde ciddi talepler oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Bakan Özhaseki açıkladı: Deprem konutlarının maliyeti 100 milyar dolar!

SONDAKİKA: AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? En son deprem ne zaman oldu? İşte 4 Temmuz 2023 son depremler!

Lüks ve güvenli Deprem Evi ilk defa satışa sunuldu! 24 milyon liraya satılıyor!


Geri Dön