29 / 04 / 2024

Konutta KDV oranı yüzde 8'in altına düşürülmeli! 

Konutta KDV oranı yüzde 8'in altına düşürülmeli! 

GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Dr. Avni Çelik, "Konut kredisi faizleri etkili bir şekilde başta kamu bankalarında olmak üzere geri çekildi. Bu destekler için ilgili bakanlıklarımıza sektör olarak teşekkür ederiz" dedi...



GYODER’in, ‘Yatırım Ortamının İyileştirilmesi’ başlığıyla düzenlediği Yüksek İstişare Kurulu toplantısı'nda GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Dr. Avni Çelik, açıklamalarda bulundu. Gayrimenkul sektörünün son durumunun değerlendirildiği, çözüm önerileri ve sektörde yürütülen çalışmaların da konuşulduğu toplantıda Çelik, konutta KDV oranının düşürülmesini talep ettiğini belirtti.

GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Dr. Avni Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, son ekonomik dalgalanmada kamu tarafında önemli adımlar atıldığını belirtti. Dr. Avni Çelik, "Yabancı para birimi üzerinde kredi yükü olan bilançolar rahatlatıldı, KDV ve tapu harçları oransal olarak geri çekildi, konut ve ticari kredilerde destekler oluşturuldu, yabancıya konut satışında KDV istisnası getirildi ve vatandaşlık hakkı ile ilgili düzenleme yapıldı. Konut kredisi faizleri etkili bir şekilde başta kamu bankalarında olmak üzere geri çekildi. Bu destekler için ilgili bakanlıklarımıza sektör olarak teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Çelik, konuttaki KDV oranının yüzde 8’lerin altına indirilmesini tekrar talep edeceklerine de dikkat çekti.

Gayrimenkul sektörü tekrar canlılık kazanacak! 

Türkiye yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi oldu! 

Konutlarda ahşap malzeme kullanımı artmalı! 

 


Geri Dön