02 / 05 / 2024

Konutta online satış trendi!

Konutta online satış trendi!

Konut sektöründe, dış pazarın hareketlenmesiyle birlikte satışlar da arttı. Türkiye'ye konut satışlarında son dönemlerde Rusya ve Ortadoğu'dan ağırlıklı talep geliyor. Ev almak isteyenler Türkiye'ye gelemese de 'online'dan satış işlemlerini gerçekleştiriyor...



Kovid-19 salgını sonrası dış pazarlar hareketlendi. Salgından olumsuz etkilenen emlak sektörü de dış piyasalarla beraber canlandı. 

Yeni Alanya'dan Şerife Çoban'ın haberine göre; Dış pazar hareketliliği de artınca satışları patladı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan gayrimenkul sektörünün önde gelen iş insanlarından Durmuş Özgen son durumu paylaştı. 

Online konut satışlarında artış olduğunu belirten Özgen, "Pandemi nedeniyle aylardır gayrimenkul sektöründe de durgunluk vardı. Konut satışlarında son dönemde Rusya ve Ortadoğu ağırlıklı bir artış var. Online satışlarımızda başladı. İnsanlar umutlanmaya başladı. Pandeminin yayılma hızı biraz arttı ama sanırım etkisi azaldı. İşlerin ilerleyen günlerde iyi olacağını düşünüyorum. Bu hafta bir terslik olmazsa Kazakistan uçuşları başlıyor. Konut sektörü artık moda gibi oldu. Şu anda herkes ev almak istiyor. Pakistan, Hindistan gibi pazarlardan inanılmaz talepler gelmeye başladı. Henüz pandemi nedeniyle Alanya'ya gelemiyorlar ama online satışlar yapıyoruz” diye konuştu. 

Türkiye'den en çok hangi ülke vatandaşları konut aldı?

Yabancıya son 5 yılda 148 bin 996 konut satıldı!


Geri Dön