03 / 05 / 2024

Konutta Türkiye'nin en değerli ilçeleri belli oldu! İşte o ilçeler ve ev fiyatları!

Konutta Türkiye'nin en değerli ilçeleri belli oldu! İşte o ilçeler ve ev fiyatları!

Konutta Türkiye'nin en değerli ilçeleri belli oldu. Peki o ilçeler hangileri? Ev fiyatları kaç lira oldu? İşte merak edilen ayrıntılar...



Muğla ile ilgili değerlendirme yapan CB Artemis Broker'ı Metin Sığırtmaç, son dönemde alıcı taleplerinde azalma olduğuna dikkat çekerek, ""Son 1 ayda durağanlık söz konusu. Talepte yaşanan azalma sonucunda müşteriler artık daha katı değil" dedi ve bunun sonucunda fiyatlarda da yüzde 5 oranında bir düşüşten bahsedilebileceğini aktardı Muğla'da ilk çeyrekte çok ciddi sorunlar yaşandığının altını çizen "Sığırtmaç, “Belirli bir rakam üzerinden anlaşma sağlansa bile tapu dairesine gitmeden mal sahipleri satmaktan vazgeçebiliyor ya da fiyat artışı talep edebiliyordu" ifadelerini kullandı ve bunların kırılmaya başlandığını, talepteki gerilemeyle beraber fiyatlarda stabilizasyon yaşanacağını vurguladı. 

Konutta Türkiye nin en değerli ilçeleri belli oldu! İşte o ilçeler ve ev fiyatları! 

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; Tapusorcom tarafından hazırlanan raporda, megakent İstanbul'da ortalama metrekare fiyatları 17 bin 832 lira olarak belirlenirken, ev fiyatları Haziran itibarıyla yaklaşık 1.5 milyon lirayı aştı.  İstanbul'da son 1 senede konut metrekare değeri en çok artış gösteren ilçelerde Asya Kıtası dikkat çekiyor. Ocak – Haziran 2022'de de Pendik'te yüzde167, Ümraniye'de yüzde148, Sancaktepe'de yüzde143, Kağıthane ve Maltepe yüzde 142, Kartal'da yüzde141 ve Ataşehir'de yüzde 139 değer artışı gerçekleşti. 

Konutta Türkiye nin en değerli ilçeleri belli oldu! İşte o ilçeler ve ev fiyatları! 

Megakent İstanbul'a ilişkin değerlendirmelerde bulunan REMAX PRO Gayrimenkul Uzmanı Onur Poray vatandaşların gayrimenkulü yeniden cazip bir yatırım aracı şeklinde gördüğüne dikkat çekerek, "Geçen yılla kıyasladığımızda talep olarak ciddi bir farklılık yok. Birikimini korumak isteyen vatandaş hem kira getirisi hem de mülk değeri olarak avantaj sağladığı için gayrimenkule yöneliyor. Bunu sadece konut olarak değil arsa ve yazlık yatırımlarında da görebiliyoruz" diye konuştu ve talebin canlılığını koruduğu sürece İstanbul'un en değerli ilçeleri şeklinde belirtilen bölgelerde fiyatların yükselmesini beklediklerini belirtti. 

2022'nin  ilk altı ayında ortalama yüzde 134'lük artışla konut metrekare değeri en fazla artan iller arasında 2'nci olan Antalya'da, metrekare fiyatları 12 bin 752 liraya yükseldi. Antalya'nın ilçeleri değerlendirildiğinde, Haziran 2021 – Haziran 2022 arasındaki 1 yıllık dönemde Kaş'ta yüzde 285, Konyaaltı'da yüzde 262, Kepez ve Döşemealtı'da yüzde 221 ve Muratpaşa'da yüzde 202 değer artışı kaydedildi. Antalya'daki yükselişe ilişkin açıklamalarda bulunan KOC Invest Real Estate sahibi Hakan Bora Ukrayna-Rusya savaşının bölgeyi direkt olarak etkilediğine vurgu yaparak, "Bu nedenle ilk 6 ayda Antalya beklenenin çok üstünde bir performans sergiledi. Bu performans bölge halkında fırsatçılığa varan davranışlara neden oldu" şeklinde konuştu. "Öyle ki kendisi kiralık bir eve taşınarak oturduğu evi 1200 Euro'dan kiraya veren vatandaşlar var" diyen Bora, bu durumun açıklanan ikametgah yasağıyla birlikte bıçak gibi kesildiğini, satışların iptal olmasına neden olduğunu aktardı. 

Konutta Türkiye nin en değerli ilçeleri belli oldu! İşte o ilçeler ve ev fiyatları!

İşte il il konut metrekare değerleri:

Konut değeri en yüksek ilçe Beşiktaş

İlçe M2 Fiyatı

Beşiktaş 47 bin 917 Türk Lirası

Sarıyer 37 bin 660 Türk Lirası

Çeşme 34 bin Türk Lirası

Bodrum 33 bin 472 Türk Lirası

Kadıköy 33 bin 53 Türk Lirası

Bakırköy 32 bin 579 Türk Lirası

Kaş 29 bin 839 Türk Lirası

Adalar 27 bin 924 Türk Lirası

Üsküdar 26 bin 14 Türk Lirası

Şişli 25 bin 871 Türk Lirası

Konutta Türkiye nin en değerli ilçeleri belli oldu! İşte o ilçeler ve ev fiyatları!

Metrekare değeri en yüksek şehirler 

İl M2 Fiyatı

Muğla 18 bin 843 Türk Lirası

İstanbul 17 bin 832 Türk Lirası

Antalya 12 bin 752 Türk Lirası

İzmir 11 bin 962 Türk Lirası

Balıkesir 8 bin 381 Türk Lirası

Aydın 8 bin 66 Türk Lirası

Ankara 7 bin 561 Türk Lirası

Kocaeli 6 bin 969 Türk Lirası

Eskişehir 6 bin 811 Türk Lirası

Bursa 6 bin 679 Türk Lirası

20 yıldır söylenen ev yalanları!

İnşaat maliyetlerindeki artış tam gaz! Konut satışları maliyetlerden nasıl etkilenecek? Sektörü neler bekliyor?

Kiralık ev fiyatlarındaki artış tam gaz! Kira fiyatları geçen yıla göre 3 katına çıktı!


Geri Dön