27 / 09 / 2024

Konutta uzun vadeli kredi akıl karı değil! 

Konutta uzun vadeli kredi akıl karı değil! 

Yeni ev alacaklar ve yatırımcılar, konut kredisi ile ilgili detayları araştırırken Boğaziçi Üniversitesi Politika ve İşletme mezunu Aydın Akkoç, kredi vadeleri ile ilgili bir paylaşım yaptı. İşte ayrıntılar...




Son günlerde konut kredisi faizlerinde yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde, Ziraat Bankası tarafından konut kredisi faizinin düşürüldüğü ortaya çıktı. Bu kapsamda banka, yüzde 2.79 faiz ve 120 ay vade ile konut kredisi veriyor. 

Yeni ev alacaklar ve yatırımcılar, konut kredisi ile ilgili detayları araştırıyor. 

Boğaziçi Üniversitesi Politika ve İşletme mezunu Aydın Akkoç, https://x.com/AkkocAyd resmi X sosyal medya hesabından bir paylaşımı yanıtladı. Aydın Akkoç, Mösyö Yatırımcı isimli kullanıcının https://x.com/mtaktisyen hesabından yaptığı şu paylaşıma yanıt verdi: 

"Bekar ve mesleğine yeni başlamış arkadaşlara sesleniyorum

Ben mesleğime başladığım ikinci senemde evimi aldım. Aldığım kredinin aylık ödemesi 6.000 TL'ydi, o dönem maaşım ise 7.000 TL civarındaydı. Peşinat olarak evin sadece yüzde 28'ini ödeyebilmiştim. Maaşımın yüzde 85’i ile kredi ödemesi yapıyordum.

Şimdi birlikte bakalım;

Diyelim ki 2 milyon TL değerinde bir ev almayı planlıyorsunuz. Yüzde 28 peşinat koyduğunuzu düşünelim, yani 560 bin TL. Aylık geliriniz de 50.000 TL olsun. Maaşınızın yüzde 85'ini kredi ödemesine ayırırsanız, aylık 42.500 TL'yi kredi için kullanabilirsiniz. Evi kiraya vererek kira gelirini kredi ödemesinde kullanmak da işinizi kolaylaştırır.

Bu zor bir süreç olabilir, ama ilk yıllarda dişinizi sıkıp fedakarlık yaparsanız, bence başarılabilir."

Akkoç, yanıtında "Bu hesap bugün için tutmaz konut fiyatları reel sizin alım yaptığınız dönemle aynı olsa dahi, sebebi de yüzde 3 civarındaki aylık faiz ya da maliyet oranı. 

Yüzde 3 ile yüzde 1 faizin taksitleri dünya kadar farklı çıkar özellikle 3-4 senelik kredide, uzun vadeli kredi ise akıl karı değil" ifadelerini kullandı. 

Konutta uzun vadeli kredi akıl karı değil! 

Peki vatandaşlar konut kredisi hesabıyla ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Konutta uzun vadeli kredi akıl karı değil! 

Konutta uzun vadeli kredi akıl karı değil! 

Konutta uzun vadeli kredi akıl karı değil! 

Satılık ev ilanında şaşırtan not: 'Fiyatımız 1 ay için geçerlidir. Faizler düşmeye başladığında fiyatımız artacaktır!'

Gram altın 3.000 TL sınırına dayandı! Kapalıçarşı'da yer yerinden oynadı! 24 Eylül 2024 canlı altın fiyatları

Çimentoda sıfır emisyon için harekete geçildi!


 


Geri Dön