29 / 04 / 2024

Konutta yatay yapılaşma yüzyılın projesi olacak!

Konutta yatay yapılaşma yüzyılın projesi olacak!

Konutta yatay yapılaşmanın teşvik edilmesiyle komşulukların yeniden canlanmasının yanısıra, trafik sorunu da asgariye inecek. Onur Öngün, “Bize göre bu çalışma Türkiye'de yüzyılın projesi olacak. Çünkü, Türk insanının yapısında komşuluk, kardeşlik vardır.



Konutta yatay yapılaşmanın teşvik edilmesiyle komşulukların yeniden canlanmasının yanısıra, trafik sorunu da asgariye inecek.


Onursal Gayrimenkul A.Ş Başkanı Onur Öngün, hükümetin konuttaki yatay yapılaşma kararının Türk insanının özlediği komşuluk ilişkilerinin yeniden canlandırılması gibi tarihi kültürel ilişkileri yeniden canlandıracağını söyledi. Öngün, bu proje tipini 'yüzyılın projesi' olarak nitelendirerek, sağlıklı nesillerin teşviki güvenli binalardan, sorunsuz trafiğe kadar çok sayıda olumlu etki sağlayacağını belirtti. Hükümetin yapılaşmada dikey bloklar yerine yatay gelişme politikasına gayrimenkul sektör temsilcilerinin desteği sürüyor. Yeni Şafak'a bu konuda değerlendirmelerde bulunan Onur Öngün, “Bize göre bu çalışma Türkiye'de yüzyılın projesi olacak. Çünkü, Türk insanının yapısında komşuluk, kardeşlik vardır. Kaldı ki yüksek katlı binaların komşuluk ilişkilerini öldürdüğü zamanla görüldü” dedi.


SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN ÖNEMLİ

Evlerinin bahçesinde oynayabilecek, bitki, hayvan yetiştirebilecek sağlıklı nesiller için Türkiye'nin arazi açısından sıkıntısının olmadığını kaydeden Öngün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çalışmalarını hızlandırarak, gerek konut üreticileri gerekse yeni ev sahibi olmak isteyenlere arsa ve proje temininde destek verilmesi gerektiğini de kaydetti.


Yeni Şafak


Haber PR ajansı tarafından şu şekilde servis edildi;


Hükümetin yapılaşmada dikey bloklar yerine yatay gelişme politikasına gayrimenkul sektör temsilcilerinin desteği sürüyor.  Ankara  başta olmak üzere çok sayıda kentte arsa çözümlemeleri ile yeni semtler oluşmasının önünü açan Onursal Gayrimenkul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, dikey yapılaşma yerine yatay yapılaşmanın teşvik edilmesinin “özlenen komşuluk ilişkilerinin yeniden canlanacak olmasından, sağlıklı nesillerin teşviki; güvenli binalardan, sorunsuz trafiğe” kadar çok sayıda olumlu etki sağlayacağını belirterek, bu projeyi “yüzyılın projesi” olarak niteledi.


Öngün, Ankara, İstanbul, İzmir’in dışında çok sayıda büyükşehirde birbiri ardına inşa edilen çok yüksek katlı binaların ilk başlarda “gelişmişlik, modernizm” simgesi gibi görünse de Türk insanı tarafından fazlaca kabul görmediğini söyledi.


Gelişmiş ülkelerdeki ana kentlerde şehirleşmenin orta noktada yüksek binalar, çevreye yayıldıkça da müstakil tarz bir, iki katlı yaşanabilir binalar şeklinde gerçekleştiğini ifade eden Onur Öngün, şunları söyledi:


“Gayrimenkul sektöründe büyük projelere imza atan bir firmanın temsilcisi olarak artık dikey yapılaşmanın artık son bulması gerektiğini düşünüyor, bu noktada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yatay yapılaşma yolundaki çalışmalarını taktirle izliyorum. Bana göre bu çalışma Türkiye’de yüzyılın projesi. Çünkü Türk insanının yapısında komşuluk, kardeşlik vardır. Kaldı ki yüksek katlı binaların komşuluk ilişkilerini öldürdüğü zamanla görüldü. Aynı zamanda Türkiye bir deprem ülkesi. Ne kadar güvenli bina olursa olsun yüksek katlar depremde her zaman risklidir. Aynı zamanda altyapısı yeteri kadar oluşmamış dikey blokların trafiği ne kadar keşmekeşe döndürdüğü de gözlemlendi. Evlerinin bahçesinde oynayabilecek, bitki, hayvan yetiştirebilecek sağlıklı nesiller için bolca arsamız var. Her yöreye özgün farklı mimarisi ile yatay büyüyen Türkiye, tüm dünyanın ilgisini çekecektir.”


Öngün, bakanlığın hedeflenen çalışmaları en kısa zamanda hızlandırması gerektiğini belirtirken, gerek konut üreticileri gerekse yeni ev sahibi olmak isteyenlere arsa ve proje temini konusunda destek verilmesi gerektiğini de kaydetti.


Geri Dön