27 / 12 / 2024

Konutta yüzde 18'lik KDV oranı düşürülmeli!

Konutta yüzde 18'lik KDV oranı düşürülmeli!

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, konutlarda uygulanan yüzde 18'lik KDV oranının düşürülmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu.



İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, konutlarda uygulanan yüzde 18'lik KDV oranının düşürülmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu. Mescioğlu, KDV oranının düşürüldüğü takdirde, bunun konut fiyatlarına ve sektöre olumlu yansıyacağının altını çizdi. 


VATANDAŞ VE SEKTÖR KAZANIR... 


Yeni yüklerin sektöre fayda getirmeyeceğini söyleyen Mescioğlu "Bizler Bursa inşaat sektörünün aktörleri olarak, KDV oranının eski durumuna döndürülmesi veya en azmdan yüzde 18 rakamının daha alt seviyelere çekilmesini bekliyoruz. Arsalarda  TOKİ  ve Emlak Konut GYO'nun tabi olduğu uygulamaların bizim için de geçerli olması en büyük temennimiz. Bu düzenleme yapılırsa konut fiyatlarınm daha da ucuzlayacağını öngörüyor ve bunun hem sektörümüze hem de vatandaşımıza -MSij İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu i fayda sağlayacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 


ÖNCÜLÜK ETMEK İSTİYORUZ 


Yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığını ziyaret edeceklerini ve bu konuyu orada da dile getireceklerini belirten Mescioğlu "İMSİAD olarak dönemin Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı İdris Güllüce ile görüşmelerimiz sonrasmda Yeni Tip İmar Yönetmeliğinin uzatılması konusunda öncülük etmiştik. Bu konuda da çalışmalarımızı yapmak ve öncülük etmek istiyoruz. Bakanımıza yapmış olduğumuz ziyarette de bunu dile getireceğiz" dedi. 



A Gazete




Haber Bursa Hayat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, KDV oranının düşürüldüğü takdirde, bunun konut fiyatlarına ve sektöre olumlu yansıyacağını söyledi. 



İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğluşunları söyledi: "Belediye rayiç değeri 500 TL/m2'nin altında olanlarda yüzde 1,500 ile bin TL arasında olan arsalarda yüzde 8 KDV. bin TL ve üzeri olan arsalarda da yüzde 18 KDV ile satış yapılması kararlaştırılmıştı. Bunun üzerinden 3 yıl geçti. Belediye rayiç bedeli bu süreçte arttırıldı, ancak 500 TL ile bin TL barajı arttırılmadı. Arttırılmayınca zaman içinde yüzde 1 KDV'lik konutlar ortadan kalkarak Namık Ziya Mescioğlu bütün konutlar yüzde 8 ve yüzde 18" KDV'ye tabi olmuş oldu. Bu da konut maliyetlerini veya devletin özellikle dar gelirli alıcılara uyguladığı avantajları ortadan kaldırmış oldu. Buradan hareketle, belediye rayiç değerlerinde m2 başına 500 TL'lik barajın bin, bin TL'lik barajın da 2 bin TL olacak şekilde düzenlenmesinin hem sektörümüzü hem de vatandaşlarımızı oldukça rahatlatacağına inanıyoruz." 


VATANDAŞ VE SEKTÖR KAZANIR 


Yeni yüklerin sektöre fayda getirmeyeceğini söyleyen Mescioğlu: "Bizler Bursa inşaat sektörünün aktörleri olarak. KDV oranının eski durumuna döndürülmesi veya en azından yüzde 18 rakamının daha alt seviyelere çekilmesini bekliyoruz. Arsalarda TOKİ ve Emlak Konut GYO'nuıı tabi olduğu uygulamaların bizim için de geçerli olması en büyük temennimiz. Bu düzenleme yapılırsa konut fiyatlarının daha da ucuzlayacağını öngörüyor ve bunun hem sektörümüze hem de vatandaşımıza fayda sağlayacağını düşünüyoruz." 


ÖNCÜLÜK ETMEK İSTİYORUZ 


Yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı ziyaret edeceklerini ve bu konuyu orada da dile getireceklerini belirten Mescioğlu sözlerini şöyle noktaladı: "İMSİAD olarak dönemin Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı İdris Güllüce ile görüşmelerimiz sonrasında Yeni Tip İmar Yönetmeliği'nin uzatılması konusunda öncülük etmiştik. Bu konuda da çalışmalarımızı yapmak ve öncülük etmek istiyoruz". 



Emel DEMİR/Bursa Hayat




Haber Bursa'da Meydan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, konutlarda uygulanan yüzde 18'lik KDV oranının düşürülmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu. Mescioğlu, KDV oranının düşürüldüğü takdirde, bunun konut fiyatlarına ve sektöre olumlu yansıyacağının altını çizdi. 


AVANTAJ ORTADAN KALKTI...


Mescioğlu şunları söyledi: "Belediye rayiç değeri 500 TL/m2'nin altında olanlarda yüzde 1,500 ile bin TL arasında olan zaman içinde yüzde 1 KDV'li konutlar ortadan kalkarak, bütün konutlar yüzde 8 ve yüzde 18 KDV'ye tabi olmuş oldu. Bu da konut maliyetlerini veya devletin özellikle dar gelirli alıcılara uyguladığı avantajları ortadan kaldırmış oldu. Buradan hareketle, belediye rayiç değerlerinde m2başına 500 TL'lik barajın bin, bin TL'lik barajın da 2 bin TL olacak şekilde düzenlenmesinin hem sektörümüzü,hem de vatandaşlarımızı oldukça rahatlatacağına inanıyoruz." 


VATANDAŞ VE SEKTÖR KAZANIR... 


Yeni yüklerin sektöre fayda getirmeyeceğini söyleyen Mescioğlu: "Bizler Bursa inşaat sektörünün aktörleri olarak, KDV oranının eski durumuna döndürülmesi veya en azından yüzde 18 rakamının daha alt seviyelere çekilmesini bekliyoruz. Arsalarda TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun tabi olduğu uygulamaların bizim için de geçerli olması en büyük temennimiz. Bu düzenleme yapılırsa konut fiyatlarının daha da ucuzlayacağını öngörüyor ve bunun hem sektörümüze hem de vatandaşımıza fayda sağlayacağını düşünüyoruz.



Bursa'da Meydan




Haber Taraf Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, konutlarda uygulanan yüzde 18'lik KDV oranının düşürülmesini istedi. Mescioğlu, KDV oranının düşürüldüğü  takdirde, bunun konut fîyatlanna ve sektöre olumlu yansıyacağının altım çizdi. Mescioğlu şunlan söyledi: "Belediye rayiç değeri 500 TL/m2'nin altında olanlarda yüzde 1,500 ile bin TL arasında olan arsalarda yüzde 8 KDV, bin TL ve üzeri olan arsalarda da yüzde 18 KDV ile satış yapılması kararlaştınlmıştı. Bunun üzerinden 3 yü geçti, belediye rayiç bedeli bu süreçte arttırıldı, ancak 500 TL üe bin TL barajı arttınlmadı. Artmlmayınca zaman içinde yüzde 1 KDV'li konuüar ortadan kalkarak, bütün konutlar yüzde 8 ve yüzde 18 KDV'ye tabi olmuş oldu. Bu da konut maliyetlerini veya devletin özellikle dar gelirli alıcılara uyguladığı avantajlan ortadan kaldırmış oldu. Buradan hareketle, belediye rayiç değerlerinde m2 başına 500 TL'lik barajın bin, bin TL'lik barajın da 2 bin TL olacak şekilde düzenlenmesinin hem sektörümüzü, hem de vatandaşlanmızı oldukça rahatlatacağına inanıyoruz." Yeni yüklerin sektöre fayda getirmeyeceğini söyleyen Mescioğlu, "Bizler Bursa inşaat sektörünün aktörleri olarak, KDV oranının eski durumuna döndürülmesi veya en azından yüzde 18 rakamının daha alt seviyelere çekilmesini bekliyoruz. Arsalarda TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun tabi olduğu uygulamalann bizim için de geçerli olması en büyük temennimiz. Bu düzenleme yapılırsa konut fiyatlarının daha da ucuzlayacağını öngörüyor ve bunun hem sektörümüze hem de vatandaşımıza fayda sağlayacağım düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı ziyaret edeceklerini ve bu konuyu orada da dile getireceklerini belirten Mescioğlu sözlerini şöyle noktaladı: "İMSİAD olarak dönemin Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı İdris Güllüce ile görüşmelerimiz sonrasmda Yeni Tip İmar Yönetmeliği'nin uzatılması-konusunda öncülük etmiştik. Bu konuda da çalışmalanmızı yapmak ve öncülük etmek istiyoruz. Bakanımıza yapmış olduğumuz ziyarette de bunu dile getireceğiz."


Taraf




Haber Ortadoğu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, konutlarda uygulanan yüzde 18'lik KDV oranının düşürülmesini istedi. Mescioğlu. KDV oranının düşürüldüğü takdirde, bunun konut fiyatlarına ve sektöre olumlu yansıyacağının altını çizdi. 

Mescioğlu şunları söyledi: "Belediye rayiç değeri 500 TL/m2'nin altında olanlarda yüzde 1, 500 ile bin TL arasında olan arsalarda yüzde 8 KDV, bin TL ve üzeri olan arsalarda da yüzde 18 KDV ile satış yapılması kararlaştırılmıştı. Bunun üzerinden 3 yıl geçti, belediye rayiç bedeli bu süreçte arttırıldı, ancak 500 TL ile bin TL barajı arttırılmadı. Aıtırılmavınca zaman içinde yüzde1 KDV'li konutlar ortadan kalkarak, bütiin konutlar yüzde 8 ve yüzde 18 KDV'ye tabi olmuş oldu. Bu da konut maliyetlerini veya devletin özellikle dar gelirli alıcılara uyguladığı avantajları ortadan kaldırmış oldu. Buradan hareketle, belediye rayiç değerlerinde m2 başına 500 TL'lik barajın bin, bin TL'lik barajın da 2 bin TL olacak şekilde düzenlenmesinin hem sektörümüzü, hem de vatandaşlarımızı oldukça rahatlatacağına inanıyoruz." Yeni yüklerin sektöre fayda getirmeyeceğini söyleyen Mescioğlu, "Bizler Bursa inşaat sektörünün aktörleri olarak, KDV oranının eski durumuna döndürülmesi veya en azından yüzde 18 rakamının daha alt seviyelere çekilmesini bekliyoruz. Arsalarda TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun tabi olduğu uygulamaların bizim için de geçerli olması en büyük temennimiz. Bu düzenleme yapılırsa konul fiyatlarının daha da ucuzlayacağını öngörüyor ve bunun hem sektörümüze hem de vatandaşımıza fayda sağlayacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı. 


Ortadoğu


Haber Dünya'da şu şekilde yer aldı;


Bursalı müteahhitler, konutta KDV'nin düşürülmesini istiyor İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İşadamları Derneği (İMSIAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, konutlarda uygulanan yüzde 18'lik KDV oranının düşürülmesi gerektiğini söyledi. Mescioğlu, KDV oranının düşürüldüğü takdirde bunun konut fiyatlarına ve sektöre olumlu yansıyacağının altını çizdi. Mescioğlu, "Belediye rayiç değeri 500 TL/ metrekarenin altında olanlarda yüzde 1; 500 ile bin TL arasında olan arsalarda yüzde 8 KDV; bin TL ve üzeri olan arsalarda da yüzde 18 KDV ile satış yapılması kararlaştırılmıştı. Bunun üzerinden 3 yıl geçti. 

Belediye rayiç bedeli bu süreçte arttırıldı ancak 500 TL ile bin TL barajı arttırılmadı. Arttırümayınca zaman içinde yüzde 1 KDV'li konutlar ortadan kalkarak, tüm konutlar yüzde 8 ve yüzde 18 KDV'ye tabi oldu. Bu da konut maliyetlerini veya devletin özellikle dar gelirli alıcüara uyguladığı avantajları^rtadan kaldırmış oldu. Buradan hareketle, belediye rayiç değerlerinde metrekare başma 500 TL'lik barajın bin; bin TL'lik barajın da 2 bin TL olacak şekilde düzenlenmesinin hem sektörümüzü hem de vatandaşlarımızı oldukça rahatlatacağına inanıyoruz" dedi. Yeni yüklerin sektöre fayda getirmeyeceğini söyleyen Mescioğlu, şunları kaydetti: "ArsalardaTOKİ ve Emlak Konut GYO'nun tabi olduğu uygulamaların bizim için de geçerli olması en büyük temennimiz. 

Bu düzenleme yapılırsa konut fiyatlarının daha da ucuzlayacağını öngörüyor ve bunun hem sektörümüze hem de vatandaşımıza fayda sağlayacağını düşünüyoruz." Mescioğlu, yakın zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı ziyaret edeceklerini ve bu konuyu dile getireceklerini de sözlerine ekledi. 


Dünya 


Haber Bursa Haber Millet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ve Otoyol Projesi'nin bölgesel etkileri Bursa'da düzenlenen Emlak Zirvesi'nde masaya yatırıldı. Emlaksayfasi.com.tr ev sahipliğinde Divan Otel'de düzenlenen "Emlak Sayfası Buluşmaları" etkinliğine İstanbul, Bursa,  İzmir  ve Kocaeli Emlak Odası Başkanlarının yanı sıra İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (İMSİAD) Namık Ziya Mescioğlu ve Bakyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör katıldı. Dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü asma köprüsü olacak İzmit Körfez Geçişi'nin faaliyete açılmasıyla birlikte emlak sektöründe yaşanması beklenen gelişmelerin değerlendirildiği ve moderatörlüğünü Utku Çalışkan'ın yaptığı Emlak Sayfası Buluşmalarında, projenin bölgesel etkileri başta olmak üzere inşaat ve emlak piyasalarındaki son gelişmelerde ele alındı. 

İnşaat sektörü açısından otoyol projesini değerlendiren İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İş Adamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ve Otoyol Projesinin bölgesel etkilerinin şimdiden kendini gösterdiğini, projelerin tamamlanması ile inşaat sektöründe yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Namık Ziya Mescioğlu yaptığı açıklamada, İstanbul gibi büyük bir kentin artık bu yükü taşıyamadığını ve banliyö kentler ile bu yükün hafiflemesinin gerekliliğini belirterek, "Dünyaya örnek olacak bu projeler hem sektörümüz hem de vatandaşlarımız için çok kıymetli ve katma değeri yüksek projeler. Bu kapsamda baktığımızda otoyol projesinin ortaya çıkmasıyla Bursa'nm değerinin nasıl arttığını hep birlikte görüyoruz. 


Bursa Haber Millet 


Geri Dön