28 / 04 / 2024

Konuttan vazgeçen yatırımcı neden arsaya yöneldi?

Konuttan vazgeçen yatırımcı neden arsaya yöneldi?

Son dönemde yatırımcının gayrimenkulde yatırım tercihi arsadan yana oluyor. Peki, Konuttan vazgeçen yatırımcı neden arsaya yöneldi? Konuyu Nef’in Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, değerlendirdi...



Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan Nef’in Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, gayrimenkulde talebin barınma kaynaklı, tamamen organik olduğunu fakat arzın azaldığını ifade ederek fiyatlarda yukarı gittiği için mevcut talebin de fiyatla buluşamadığını kaydetti.

Bu nedenle yatırımlarını yine gayrimenkulde değerlendirmek isteyenlerin, daha ulaşabilir fiyatlara arsa yatırımlarını tercih ettiğinin altını çizen Timur, “Arsa toplam gayrimenkul satışının yüzde 60'ı olmuş. Bu sene aşağı-yukarı 1 milyon 200 bin konut satışıyla tamamlanacak ve 1 milyon 400 bin seviyelerinde ise arsa satışı olacak.” dedi.

Gaziantep’te iş dünyasının önde gelen isimlerinin de katılım sağladığı ilki düzenlenen Nef Yatırım Sohbetleri’nde konuşma yapan Timur, Nef’in de 2 yıl önce bu durumu öngörerek enflasyon ortamında Nef Arsa'yı oluşturduklarını ifade etti.

Konuttan vazgeçen yatırımcı neden arsaya yöneldi?

NEF ARSA YURT DIŞINA AÇILIYOR

"Şu an yurt içinde yapıyoruz, ancak yurt
dışında da Nef Arsa'yı yapacağız" şeklinde konuşan Timur, "Türkiye olmak üzere 6 ülkede yatırımlar yapıyoruz. Ama markalı arsayı ülkemizde geliştiren firma olduk ve çok da güzel bir ilgi var. İnsanlara ayrıca enflasyondan koruma olarak bir vesile de oluşturmuş olduk. Bunun daha sistemli daha denetlenebilir olması gerekiyor. 

İnşallah denetleme ve sistem konusunda gelişim kat edecek sektör, tüketiciler içinde daha güvenilir olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Konuttan vazgeçen yatırımcı neden arsaya yöneldi?

TÜM TÜRKİYE'YE YAYILACAK

Timur, Nef Yatırım Sohbetleri’nin de tüm Türkiye’ye yayılmasını amaçladıklarını belirterek, “Bu anlamda kentlerde, sanayicilerle, iş insanlarıyla toplantılar organize ediyoruz. İnşallah faydalı olacaktır ve insanlarda genellikle faydalarını görüyor. Bunu yaymayı düşünüyoruz." dedi. 

Tük ekonomisinin ve dünyanın gittiği yönü, farklı farklı şehirlerde anlatmayı sürdüreceklerini de kaydetti.

Öte yandan Paylaşılan bilgilere göre son iki senede 3,5 milyon metrekare arsa satışı yapan Nef Arsa; Sakarya'dan Assos'a, Beynam'dan Kaz Dağları'na, Çanakkale Köseler'den Dikili’ye, Ankara’dan Gaziantep’e, Nef Arsa'nın geniş ve çeşitli proje yelpazesi artık 30’un üzerinde satış ofisisi aracılığı ile tanıtılıyor.

Gaziantep'te 36 milyon TL'ye arsa satılıyor!

TOKİ Bingöl projesi için geri sayım başladı! 108 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön