Sektörel

Konutu yüksek faiz vurdu! Konut değerinin yüzde 27'sine kredi kullanılırken, yüzde 73'ü nakit ödendi!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ortalama bir konutun değerinin yüzde 27'lik kısmına kredi kullanılırken, yüzde 73'lük bakiyesinin nakit ödendiğini belirtti.

Konut satışlarında yaşanan gerileme 2024 yılının ilk altı ayı boyunca devam etti. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre, konut satışları Haziran ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 5.2 azaldı ve 79 bin 313 şeklinde oldu. Yine söz konusu rakamlara göre Ocak-Haziran döneminde ise toplamda satışlar, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 3.7 azaldı ve 545 bin 74’e düştü. Konut satışlarını kolaylaştıran en temel etkenler arasında yer alan konut kredisine ulaşımın zorluğu ve yüksek faiz oranlarının da satışları azalttığı belirtiliyor. 

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu,  resmi X hesabı https://twitter.com/CelalErdogdu üzerinden konut kredileri ile ilgili bir paylaşım yaparak,  kişi başı kullanılan konut kredisinin 913 bin TL olduğunu söyledi.

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda ortalama bir konutun değerinin yüzde 27'lik kısmına kredi kullanılırken, yüzde 73'lük bakiyesinin nakit ödendiğini belirtti.


Celal Erdoğdu'nun paylaşımı şu şekilde:

Kişi başı kullanılan konut kredisi 913bin₺.
Ortalama bir konutun değerinin %27'lik kısmına kredi kullanılırken, %73'lük bakiyesi nakit ödeniyor.

 

Zeray'dan 2 bin konutluk yeni proje geliyor!

Konutta muayene dönemi başlıyor! Sektörde neler değişecek? 

Emeklilere müjde şimdi geldi.. Tarih resmen duyuruldu