29 / 04 / 2024

Konya Beyşehir'e yeni kültür ve yaşam merkezi yapılıyor!

Konya Beyşehir'e yeni kültür ve yaşam merkezi yapılıyor!

Göl Düğün Salonu’nun yıkımına karar verilmesinin ardından çalışmalar için düğmeye basıldığını belirten Belediye Başkanı Murat Özaltun, "Konferansların verilebileceği yeni bir kültür ve yaşam merkezine ihtiyacımız vardı" dedi.



Yapıldığı yıldan itibaren uzun süre ilçe halkına sinema olarak da hizmet veren, birçok düğün, toplantı, konferans ve etkinliğe ev sahipliği yapan günümüzde ise mevcut yapısıyla artık ihtiyaca cevap veremez hale gelen Göl Düğün Salonu’nun yıkımına karar verilmesinin ardından çalışmalar için düğmeye basıldığını belirten Belediye Başkanı Murat Özaltun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yıkımına karar verilen salonun artık Beyşehir’e hitap edemez hale geldiğine dikkati çekerek, “Büyük toplantılar yapabileceğimiz, minimum 750-1000 kişilik konferansların verilebileceği bir kültür ve yaşam merkezine ihtiyacımız vardı. Şükürler olsun ki, bunun inşaatını başlattık ve bitirmek üzereyiz. İnşallah belki bir iki aya kalmaz açılışını gerçekleştirebileceğiz. Burasının hizmete girmesiyle birlikte içerisinde bulunduğumuz küçük salona artık gerek kalmayacak.” dedi.


Beyşehir halkına neredeyse yarım asır hizmet veren salonunu yıkmaktaki amaçlarına da değinen Özaltun, bu binayı yapan ve emeği geçen isimlere de teşekkür ederken, “Allah onlardan razı olsun. Dile kolay yaklaşık bir 50 yıl ilçemize hizmet vermiştir bu bina. Ama artık biz burayı yıkılmasının ardından daha farklı bir şekilde değerlendirmek istiyoruz. Binayı ve etrafını yıktıktan sonra burada bir park alanı oluşturacağız. Hedefimiz şu; tıpkı Konya örneğinde olduğu gibi Mevlana’dan başlayıp Alaaddin Tepesi’ne kadar turizm alanı şeklinde bir havza oluşturuluyor. Bizim amacımız da; Beyşehir’de bu göl düğün salonunun bulunduğu çevre, bitişiğindeki Taşköprü Aile Çay Bahçe’mizin olduğu ve kültür sanat merkezimizin olduğu yerle birlikte Ali Bilir Otel’in arasındaki alanı boşaltmak istiyoruz. Emekliler Konağı’nda çay içen bir amcamızın Çarşı Camisi’ni karşıdan görebileceği şekilde bir vadi açmak amacımız. Ayrıca, ilçemiz merkezinde şu anda hem otopark yönünden, hem de boş alanlar yönünden çok problem ve sıkıntılar yaşıyoruz. Burada bağımsız oluşturacağımız yeni bir park alanıyla kanal kenarındaki alanımız ve etrafı daha da nefes alacak ve daha güzel bir konum ve görünüme kavuşmuş olacak. Bunun için bir dönüşümü burada başlatıyoruz” dedi.


Alanda başlayacak dönüşüm için her zaman olduğu gibi toplumun her kesiminin görüş ve düşüncesini almayı yine ihmal etmeyeceklerinin de altını çizen Özaltun,talep gelirse bu bölgede küçük bir yer altı çarşısı çalışması da düşünülebileceğini de ekleyerek şöyle devam etti:


“Şu anda arkadaşlarımız, salonun koltuklarını sökmeye başladılar, aşama aşama söküm gerçekleştikten sonra burası komple temizlenecek. Ve ardından tekrar hemşehrilerimizle paylaşarak burada yine onların ve sivil toplum örgütlerimiz, mahalle muhtarlıklarımızın da istekleri doğrultusunda bir park çalışması yapacağız, burayı böyle dizayn edeceğiz. ‘Ben yaptım oldu’ değil, ‘biz yaptık oldu’yu burada da hayata geçireceğiz. Buraya gelirken, görüştüğümüz vatandaşlarımız ‘Başkanım Allah senden razı olsun, burası gerçekten yıkılması çok elzem olan bir yerdi. Bu kararı aldınız, yıllardır geçmiş tüm belediye başkanları uğraştı ama bunu beceremedi. Size nasip oldu.’ dediler. Aslında bu bir nasip de meselesi. Geçmişte de bütün belediye başkanlarımız burası hakkında çalışmalar yapmak istemiş ama onlara nasip olmamış, bize nasip olmuş. Bizim de yapmak isteyip de yapamadıklarımızı da bizden sonraki belediye başkanlarımız inşallah yapacaktır. Zira bu makamlar mevkiler geçici, hiç kimseye baki ve kalıcı değil. Önemli olan yapmış olduğumuz bu görev süresinde hizmet verdiğimiz yere, memlekete faydalı güzel hizmetler ve projeler üretebilmektir. Biz de iki yıllık süreçte hem kültür ve yaşam merkezimizi yapmak üzereyiz, emekliler konağımızı yaptık, Taşköprü Aile Çay Bahçemiz halkımıza hizmet vermeye başladı. Dolayısıyla burada inşallah bir meydan çalışması yaptıktan sonra bu göl düğün salonu nasıl 50 yıl kullanıldıysa bizim burada yapmış olduğumuz meydan da bundan sonraki süreçte inşallah en az bir 50 yıl kullanılacak. Nasıl ki biz şu an burada emeği geçenlere dua ediyorsak inşallah 50 yıl sonra da buradaki hemşerilerimiz bize dua edecektir. Niyetimiz, halis ve Beyşehir’imizde daha konforlu, daha nezih bir şekilde yeni yaşam alanları oluşturmanın gayretindeyiz.”


Özaltun, salondaki yıkımın yapıda işyeri olan kiracıların mekanlarını boşaltmasının ardından hemen başlayacağını da belirtirken, “Burada öncelikle geçmişte ihaleyle yapılmış olan bir kiracımız vardı. Kiracımızın süresi 30 Mayıs 2016 tarihi itibariyle son bulmuş bulunmakta. Tabi biz kiracımıza gerekli yazılı ve sözlü uyarılarımızı yaptık. O da bizi anlayışla karşıladı. Kendisine buradan teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Başkan Özaltun’a eşlik eden Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer de, yaptığı açıklamada, Beyşehir’in gerek büyüyen nüfusu gerekse teknolojinin gelişmesiyle birlikte mevcut Göl Düğün Salonu’nun ilçe halkının ihtiyaçlarına cevap veremez hale geldiğine vurgu yaparak, “Yarım asırdır kullanmış olduğumuz bu yapının zaman zaman yürütülen tadilatlardan dolayı ek masraflarla ayakta kaldığını biliyoruz. Ve bu masraflardan dolayı konsept gereği uygulanamayan noktalar ve kısıtlamalar söz konusu olmaya başladı. Bununla beraber belediye başkanımız vasıtasıyla yapımına başlayan Kültür ve Yaşam Merkezi olarak adlandırdığımız yapımızın hizmete girmesiyle, buradaki bu yapıya bir ihtiyaç kalmayacağı ortada. Başkanımıza bu kültür merkezi için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Beyşehir’in çok anılarının geçtiği göl düğün salonumuzun yıkılmasının ardından bu alanın yeni dönemde de farklı kullanım konseptiyle ilçemiz halkına önemli hizmetler vereceğine inanıyorum.” dedi.




Milliyet




Geri Dön