03 / 05 / 2024

Konya Dergah Otel yenilendi!

Konya Dergah Otel yenilendi!

Konya'da otel yatırımları devam ediyor. 1976 yılından beri Mevlana Caddesi üzerinde hizmet veren Dergah Otel yenilendi. Dergaha yakın bir noktada bulunan otel, Mevlana'nın misafirlerini nezih bir mekanda ağırlıyor



Konya'nın otel sayısı ve yatak kapasitesi hızla artıyor. Bir yanda şehre yatırımcılar tarafından yeni oteller kazandırılırken bir yanda da mevcut oteller yenileniyor. Dergah Otel de yenilenenler arasında bulunuyor. Dergah Otel, geçtiğimiz günlerde 3 yıl aradan sonra yenilen yüzüyle yeniden hizmete girdi. Mevlana Müzesi'nin tam karşısında bulunan otel, Konya'nın ve Mevlana'nın misafirlerini ağırlamaya başladı. Dergah Otel 1976 yılında İsmet Atasagun tarafından kuruldu. Otel şu an turizmci İzzet Atasagun tarafından işletiliyor. 5 yıldız almak için başvuru yapan Dergah Otel, Yeşil Yıldız almak için de aday oldu.


40 YILLIK MİRAS


Otel hakkında bilgi veren Dergah Otel Müdürü Merve Oğraş, "Otel dedem İsmet Atasagun tarafından kuruldu. 40 yıllık bir mirası devraldık. Bu mirası en iyi şekilde gelecek nesillere aktarmak için çaba sarf ediyoruz" dedi. Oğraş, "Otelimiz Mevlana Müzesi'nin tam karşısında bulunuyor. Otelimiz Mevlana Meydanı manzaralı. Bölgenin en modern otelini inşa ettik. Konya'nın kültür değerlerinin merkezinde bulunan otelimizi yeniledik. Kızılay tarafından yenilenen binanın iç dekorasyonunu kendimiz yaptık. 3 yıl gibi bir sürenin ardından yeniden kapımızı misafirlere açtık" diye konuştu.


5 YILDIZLI OTEL


Şehre 5 yıldızlı bir otel kazandırdıklarını belirten Oğraş, "Odalarımız standart, süit ve connection süit tipindedir. Kahvaltı salonumuz eşsiz bir Mevlana Müzesi manzarasına sahiptir. Toplantı salonumuz ile eğitim-seminer, konferans, söz, nişan, kına, doğum günü gibi organizasyonlara cevap veriyoruz. Otelimizde Türk hamamı, buhar odası, sauna, havuz, masaj ve fitness merkezi de var. Otelimizde sadeliğe önem verdik. Misafirlerin manevi huzuru bulmalarına özen gösterdik" açıklamasında bulundu. Dergah Otel'in yeşil yıldız almaya aday olduğunu da belirten Oğraş, "Çevreye duyarlı bir oteliz. Bu nedenle yeşil yıldıza aday olduk. Konya'da sözkonusu yıldızı alan ilk otel biz olabiliriz" sözlerini kullandı.


Merhaba 


Geri Dön