29 / 04 / 2024

Konya-Karaman arası YHT ile 40 dakikaya düşecek!

Konya-Karaman arası YHT ile 40 dakikaya düşecek!

Konya-Karaman-Mersin hızlı tren hattının ilk etabı olan, Konya-Karaman bölümündeki çalışmalarda sona gelindi. Konya-Karaman arası 40 dakikaya düşecek...



Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayacak Konya-Karaman-Mersin hızlı tren hattının ilk etabı olan, Konya-Karaman bölümündeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu projeyle iki şehir arasındaki yolculuk süresi 40 dakikaya düşecek. 

İki şehir arası seyahat süresi 40 dakika

Anadolu Ajansı'ndan Engin Özekinci'nin haberine göre,55 milyon 490 bin avroluk projenin altyapı ve üstyapı işleri tamamlanandı ve elektrifikasyon ve sinyalizasyon yapım çalışmaları sürüyor. Konya-Karaman arası seyahat süresi 1 saat 13 dakikadan 40 dakikaya düşecek.

Güneydoğu'ya kadar uzanacak

Konya-Karaman hızlı demiryolu hattı; devamındaki Karaman-Ereğli-Ulukışla-Yenice Hızlı Demiryolu ile güney koridorunu oluşturan Mersin-Adana-Osmaniye-Kahramanmaraş-Gaziantep-Şanlıurfa hızlı demiryolu projelerine entegre edilecek.

Konya-Karaman hattı, Konya'nın Kaşınhanı Yeni Mahallesi ve Çumra ilçesi ile Karaman'ın Demiryurt köyündeki istasyonlarda yolcu indirip bindirecek.


Geri Dön