29 / 04 / 2024

Konya Karatay'da 17 milyon TL'ye satılık fabrika!

Konya Karatay'da 17 milyon TL'ye satılık fabrika!

Meram Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından Konya İli, Karatay İlçesi'nde bulunan fabrika satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazın toplam bedeli 17 milyon TL olarak belirlendi.



Konya İli, Karatay İlçesi'nde bulunan fabrika, Meram Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından açık artırmayla satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazın toplam bedeli 17 milyon TL olarak belirlendi.


T.C GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI KONYA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( MERAM VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ ) 


GAYRİMENKUL MAL SATIŞ İLANI


Aşağıda özellikleri belirtilen taşınmaz açık artırma suretiyle satılacaktır.


1-GAYRİMENKULÜN BULUNDUĞU YER :


Konya İli, Karatay İlçesi, Tatlıcak Mah. Konya-Ereğli Cad. 11. km. 34 parsel, 5759 ada, 29 pafta numarasında Karkas Fabrika İdari Bina ve Tarla adresinde bulunmaktadır.


2-GAYRİMENKULÜN DURUMU VE HUSUSİ VASIFLARI :


Konya İli, Karatay İlçesi, Tatlıcak Mah. Konya-Ereğli Cad. 11. km.. Alaaddin Kapı Cad. No: Tapunun 34 parsel, 5759 ada, 29 pafta numarasında kayıtlı bulunan Dairemiz borçlusuna ait Karkas Fabrika İdari Bina ve Tarla betonarme karkas tarzda inşa edilmiştir.


Karkas Fabrika İdari Bina ve Tarlanın toplam alanı 163.269,56 m2 dir.


3-GAYRİMENKULÜN ARTIRMAYA ESAS RAYİÇ DEĞERİ :


Gayrimenkul Satış Komisyonunca biçilen rayiç değer; 17.000.000,00.-TL (OnyedimilyonTL) dir.


4-TEMİNAT TUTARI VE NELERİN TEMİNAT OLARAK KABUL EDİLECEĞİ :


Artırmaya iştirak için 1.275.000,00.- TL (BirmilyonikiyüzyetmişbeşbinTürklirası) teminat alınacak olup,


-Para


-Bankalar ve Özel Finans Kurumlan Tarafından Verilen Süresiz Teminat Mektupları


-Hazine Müsteşarlığınca İhraç Edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belge-ler(Nominal bedele faiz dâhil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır)


-Hükümetçe Belli Edilecek Milli Esham ve Tahvilat. (Bu esham ve tahvilat, Teminatın Kabul Edilmesine En Yakın Borsa Cetvelleri Üzerinden %15 Noksanıyla Değerlendirilir) teminat olarak kabul edilecektir.


5-SATIŞIN YAPILACAĞI YER GÜN SAAT :


1. Açık Artırma 26.11.2015 Perşembe günü Saat 10:00-10.15 Konya Vergi Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonunda Satış Komisyonu tarafından yapılacaktır.


6-SATIŞ ŞARTNAMESİ :


I Gayrimenkul Satış Şartnamesi ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, isteyen alıcıya bir örneği verilebilir. Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları. Yukarıda yazılı hususlar dışında başka bir silgi almak isteyenler 2015/73 dosya numarası ile Konya Vergi Dairesi Başkanlığı Meram Vergi Dairesi Müdürlüğü Satış Servisine müracaat etmeleri gerekmektedir.


7-TEMİNAT MAKBUZUNUN NEREYE İBRAZ EDİLİCEĞİ :


Gayrimenkulün ihalesine katılacakların 4. Maddede yazılı teminat tutarı ve evrakları Konya Vergi Dairesi Başkanlığı Ortak Veznesine yatırmaları ve ihale günü açık artırma başlamadan önce Gayrimenkul Satış Komisyo-nu'na ibraz etmeleri gerekmektedir.


8-İHALENİN ŞEKLİ


Gayrimenkul artırma sonunda üç defa bağırıldıktan sonra en çok artırana ihale olunur.


Şu kadar ki, artırma bedelinin gayrimenkul için biçilmiş olan değerin %75'ini bulmadığı ve şayet artırılan bedel amme alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazlaya çıkmadığı ve yapılmış ve / veya yapılacak masrafları karşılamadığı takdirde, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla artırmanın 7 gün daha uzatılarak, 7 gün sonra 2. Açık Artırma 03.12.2015 perşembe günü Saat 10:00-10.15 Konya Vergi Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonunda atış Komisyonu tarafından yapılacaktır.


9-DİĞER HUSUSLAR :


iş bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri ğeçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaim olduğu hususları İLAN olunur.


Geri Dön