29 / 04 / 2024

Konya Meram Turgutreis Evleri için ön kayıtlar başlıyor!

Konya Meram Turgutreis Evleri için ön kayıtlar başlıyor!

Konya'ya bağlı Meram Belediyesi, ilçe genelinde yeni konut projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladı.



Konya  Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, belediye talimatıyla hayata geçirilen Turgutreis Evleri Konut Yapı Kooperatifi’nde ön başvuruların 30 Eylül’de başlayacağını açıkladı. Milliyet'te yer alan habere göre; Kavuş İmar sorununun Meram’ın gündeminden tamamen çıkarmak için önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Başkan Kavuş, sakinlerine konforlu bir hayat sunacak Turgutreis Evleri’nin de bu sorunun çözümü için atılan önemli adımlardan biri olduğunu söyledi.

Son 2,5 senede Meram’ın imar sorunları için önemli çalışmalar yapan Meram Belediyesi, yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu çerçevede belediye öncülüğünde Aymanas Mahallesi’nde hayata geçirilen Turgutreis Konut Yapı Kooperatifi’nin detaylarını Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla detaylarını aktardı. 

Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, imar sorununun Meram’ın önünde duran en önemli problemlerinden biri olduğunu anımsatarak "İmar sorunu Meramlının bizden acilen çözmemizi beklediği sorunlar listesinin en başında yer aldı. Biz bu soruna neşter vurmaktan da öte konuyu Meram’ın gündeminden tamamen çıkarmak adına göreve başladığımız ilk andan itibaren yoğun bir çalışma içindeyiz. Bu çabalarımızın sonuçlarını da birer birer alıyor, şehircilik alanında ciddi, önemli adımlar atıyoruz.”dedi. 

 Konya Meram Turgutreis Evleri için ön kayıtlar başlıyor!

Kavuş, şu açıklamalarda bulundu:

''Bu anlayışla belediyemiz öncülüğünde kurulan üç kooperatifi sürekli takip ettik. Geçen yılın sonu itibariyle her üç kooperatifte de anahtarların teslimlerine başladık. Bugüne değin de belediyemiz öncülüğünde hayata geçen kooperatiflerimiz de toplam 444 daire ve 50 dükkanı hak sahiplerine teslim ettik. Bu rakamları vurgulamamın en önemli nedenlerinden biri de; “ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” düsturu sebebiyledir. Bu rakamlar yakalanan başarıların ve ortaya koyduğumuz performansın istatiksel ispatı niteliğindedir.''   

Konya Şükran'da kentsel dönüşümün temelleri atılıyor!


Geri Dön