03 / 01 / 2025

Konya Selçuklu'da 54.3 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Konya Selçuklu'da 54.3 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Konya 1. İcra Daairesi, Selçuklu İlçe, Kayacık Mahallesi'nde bulunan fabrikayı 54 milyon 312 bin 500 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 23 Kasım 2020 günü gerçekleşecek.



Konya 1. İcra Daairesi, Selçuklu İlçe, Kayacık Mahallesi'nde bulunan metrekare alanlı betonarme, imalathane, depo, bekçi kulube, yemekhane ve arsası nitelikli taşınmaz içerisinde aşağıda dökümü yapılan makinalar ile birlikte taşınmazın satışını yapacak. Gayrimenkulün bedeli 54 milyon 312 bin 500 TL olarak belirlendi.

T.C. KONYA 1. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Özellikleri : Konya İl, Selçuklu İlçe, Kayacık Mahallesi 14438 Ada, 15 Parsel,parselde 28 bin 291,67 metrekare alanlı betonarme, imalathane, depo, bekçi kulube, yemekhane ve arsası nitelikli taşınmaz içerisinde aşağıda dökümü yapılan makinalar ile birlikte taşınmazın satışı yapılacaktır. 6 yıllık fabrika binaları bulunmaktadır.

Tüm binaların Yapı Ruhsatları ve Yapı Kullanım İzin Belgeleri alınmıştır. Taşınmazın UAVT kodu: 1181263946’dır. Parsel cins tahsisli bir taşınmazdır. Konu mülk Konya Organize Sanayi Bölgesinin 2. Bölgesi olarak adlandırılan kısmında bulunmaktadır. Taşınmaza Organize Sanayi Bölgesinin doğu ve batı aksları olarak adlandırılan Aksaray yolundan başlayarak  Ankara  yoluna kadar ana arter Evrenköy Caddesi üzerinden varılabilir. Ankara Yolu girişinden hemen sonra birinci kavşakta güney yönündeki Kırım Caddesini dik kesen ilk sokak taşınmazın cephesini aldığı Sarı Çiçek Sokak’tır. Taşınmaza ulaşım için özel araç harici tüm toplu ulaşım vasıtalarıyla mümkündür. 

Değerlemeye konu mülk, yaklaşık olarak Konya şehir merkezine 18 km. mesafededir. Aynı bölgede 1, 2, 3, 4 ve 5. Organize Sanayiler kümeleşmiştir. Taşınmaz ise 2. Organize Sanayi içindedir. Çevresinde birçok değişik faaliyet alanlarında üretim yapan idari binalı sanayi yapıları yer almaktadır. Konya Havaalanına da yakın olan bölge çevresinde iller arası karayolları, mesire alanları ve özel sanayi bölgeleri bulunmaktadır. Bölge endüstriyel sanayi alanı olup konutlaşma görülmemiştir.

Binaların ruhsatlandırılması Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne aittir. İmar lejantı Sanayi olup 1/1000 lik Uygulama İmar Planı dahilindedir. Emsal: 0,70 olup yönetmelik çerçevesinde ön bahçe 5 mt, diğer cephelerden 10’ar mt. çekme mesafesinde yapılaşmasın tamamlamıştır. Konu parselin herhangi bir terki, ifraz ve tevhit şartı görülmemiştir. Parsel üzerindeki yapılaşmaya ait ilk Yapı Ruhsatı 09.05.1989 tarihinde 5/41 nolu belge ile düzenlenmiştir. 5.796 metrekare fabrika; 465 metrekare sosyal alan- idari bina, 40 m2 bekçi kulübesi, 907 metrekare acık depo (tadil olmuş, kaldırılmış), 84 metrekare bekçi lojmanı (tadil olmuş, kaldırılmış) olmak üzere 7.292 metrekare kapalı alan için düzenlenmiştir. Daha sonra ise 18.05.1993 tarihinde 08/10 nolu belge ile ikinci bir Yapı Ruhsatı kesilmiştir. Bu ilave ruhsatla birlikte de 1.839 metrekarelik ilave atölye; 907 metrekarelik ilave depo olmak üzere 2.746 metrekarelik kısım da ruhsatlandırılmıştır. Tüm binaların yol süt kat sayısı 2 olup bina yüksekliği 7 mt. dir. Tüm bu yapılara ait Yapı Kullanım İzin Belgesi ise iki seferde alınmıştır. İlkinde 5.796 metrekarelik fabrika, 465 metrekarelik sosyal tesis-idari bina, 40 metrekarelik 2 adet bekçi kulübesi 23.02.1993 tarihinde 1/28 nolu Yapı Kullanım İzin Belgesi ile alınmıştır. Diğer Yapı Kullanım İzin Belgesi ise 13.01.1994 tarihinde 1/16 nolu belge ile düzenlenmiş ve 1.839 metrekare ilave atölye, 907 metrekare ilave depo toplamda 2.746 metrekare belgeye konu olmuştur. Parsel içerisinde 8 adet çelik silo yer almaktadır. Ruhsatlandırıldıktan sonra 140 metrekare kapalı garaj, 70 metrekare soğutma kulesi, 410 metrekare zemin ilavesi, 410 metrekarelik de 1. Kat ilavesi yapılmıştır. Depolar etrafında ise 405 metrekare, 300 metrekare, 285 metrekarelik sundurma kapamaları, atölye yapısının çevresinde ise 1.075 metrekare, 450 metrekare ve 40 metrekare ilave edildiği görülmüştür.

Nihai olarak mahallinde 11 adet bina bulunmaktadır. Şöyle ki; İdari bina-sosyal tesis, fabrika binası, atölye binası, depo, yemekhane, bekçi kulübeleri, garaj, soğutma kulesi, fabrika ilave kısım, depo ilave kısımlar ve atölye ilavelerinden oluşmaktadır. İdari bina 2 katlı olup diğer binalar yol üstü kat sayıları 1 kattan (zemin kat) oluşmaktadır. İdari binanın zemin katında kazan dairesi, yemekhane, soyunma odaları, WC-Duş mahalleri, teknisyen odaları, atölye şefi odası, mutfak, müracaat odası ve hol hacimleri bulunmaktadır. İdari binanın birinci katında ise genel müdür, muhasebe, bürolar, dinlenme odaları, teknik büro, işletme, sekreterya, WC-Lavabo mahalleri, toplantı odası, holler ve çay ocağı kısımlarından oluşmaktadır.

• Fabrika binası, atölye ve depolar ise imalathaneler ve teknik hizmetler bölümlerinden ibarettir.
• Yemekhane binasında ise yemekhane, mutfak ve lavabolar bulunmaktadır.
• Bekçi kulübelerinde ise oda ve WC hacimleri yer almaktadır.
• İlave ruhsatsız bölümlerde ise atölyeler, park yerleri, soğutma sistemleri ve depolar görülmüştür.

Yapıların toplamda 232,50 metrekare zemin kat, 232,50 metrekare birinci kat idari bina, 200 metrekare yemekhane, 40 metrekare bekçi kulübeleri, 7.807 metrekarelik fabrika binası, 1.839 metrekare atölye binası, 2.804 metrekare depo alanları, ve ilaveler olarak 3.585 metrekarelik olmak üzere toplamda 16.740 metrekarelik kapalı alan söz konusudur. Parselin kuzey kenarı yeşil alanlıdır. Güney kenarı ise numaratajını aldığı Sarı Çiçek Sokak cephelidir. Diğer cephelerde ise komşu parsellerle bitişiktir. Parselin çevresi bahçe duvarı ile çevrelenmiştir. Büyük bir alan sert zemin uygulamalıdır. İki girişi bulunan tesisin bir girişi kuzeyden, diğer ise güney yönündendir. Büyük araç girişi için ayrılan kısım metal doğramalı güney taraftaki giriştir.

İlk fabrika binası 7.50 mt yüksekliğinde olup betonarme prefabrik ve çelik yapıdır. Çatısı prefabrik çatı şeklindedir. Zemini sertleştirilmiş beton, mozaik kaplama, duvarları ise plastik boyalıdır. Dış cephesi ise pak-siding kaplamalıdır. Kuzeybatı kenarında 140 metrekarelik çelik sundurma garaj ve 70 metrekare çelik konstrüksiyon soğutma bölümü yer almaktadır. Giriş çıkış kapıları sürgülü demir doğrama şeklindedir.

Atölye binası ise parselin güney doğu tarafında yer almaktadır. Yine 7.50 mt. yüksekliğindedir. Zeminleri sertleşmiş beton ve mozaik olup duvarları yine plastik boyalıdır. Çatısı çelik sistem olup galvaniz kaplıdır. Dış cephesi ise terasit türü hazır renkli sıva uygulamalıdır. Giriş çıkışı sürgülü demir doğramadan mamuldür. İdari binası ise fabrikanın kuzey bitişiğinde betonarme karkas taşıyıcı sisteme sahip bir binadır. Mermer kaplama zeminleri olan düzayak yerden yukarıya bağlantı merpenle sağlanmaktadır. Yukarı katta ise yerler seramik olup duvarlar saten alcı üzeri su bazlı boya uygulamalıdır. Islak zeminlerde duvarlar tavana kadar fayans kaplıdır. Tüm kapı ve pencereler PVC doğrama olup camlar ısıcamlıdır. Depoların ise yine zeminleri sertleştirilmiş beton, duvarları plastik boyalı, çatıları çelik sistem ve galvaniz saç kaplamalıdır. Dış cepheleri pak-siding’ lidir. Giriş çıkış kapıları sürgülü demir doğramadadır.

Bekçi kulübelerinin zeminleri ahşap, duvarları plastik boyalı, ıslak hacimleri seramik, duvarları fayans uygulamalı olup dış cepheleri pak-siding’ lidir.
Yemekhane bölümü ise parselin kuzey doğu tarafında yer almaktadır. Prefabrik sistem olarak inşa edilmiştir. Zeminleri seramik, duvarları saten alcı üzeri su bazlı boya uygulamalı, tavanları ise asma tavanlıdır. Giriş çıkış kapıları PVC doğrama olup camları ısıcamlıdır. Islak hacimleri seramik olup duvarları fayans kaplıdır. Dış cephesi ise pak-siding’ lidir.

Organize sanayi bölgesi içinde yer alması, ruhsatlı hali değerine olumlu etki ederken, sadece belirli bir alıcı kitlesine hitap edişi ve büyük montajlı bir taşınmaz oluşu ise olumsuz yönüdür.

Bu tesisin belediye ve OSB Müdürlüğü hizmetlerinden faydalanma durumu tamdır. Elektriği ve içme suyu mevcut olup kanalizasyona bağlantısı yapılmıştır. Dava konusu taşınmaz kadastral açısından yerine uygundur.

Kıymeti: 54.312.500,00TL
Adresi : Büyük Kayacık Mahallesi Sarı Çiçek Sokak No: 5/1 Selçuklu / KONYA’ dır.
Yüzölçümü : 28.291,67 metrekare
Arsa Payı : tam
İmar Durumu : Konya İli Selçuklu İlçesi Kayacık K. Mahallesinde bulunan 14438 Ada 15 parselde 28.291,67 m² yüzölçümlü “1 Katlı Betonarme İmalathane, Depo, Bekçi Kulübesi, Yemekhane ve Arsası” nitelikli taşınmazın yeri belirlenerek; Büyük Kayacık Mahallesi Sarı Çiçek Sokak No: 5/1 de olup 21 cilt, 2357 sayfasında kayıtlı tam hissesi Pakpen Plastik Boru ve Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirket adına kayıtlı taşınmaz keşif kuruluna gösterildi. Parsel üzerindeki ilk yapılaşmasına ait Yapı Ruhsatı 09.06.1989 tarihli ve 5/41 nolu belge ile alınmıştır. Daha sonra İlave Yapı Ruhsatı 18.05.1993 tarihinde 08/10 nolu belge ile düzenlenmiştir.

Kıymeti : 54.312.500,00 TL (gayrimenkul ve menkul yönünden yukarıda ayrıntılı belirtilti)
KDV Oranı : TAŞINMAZ YÖNÜNDENKatma Değer Vergisi Kanunu’nun 17/4-r maddesi hükümlerine göre Katma Değer Vergisinden müstesnadır.
Taşınmaz içinde bulunan yukarıda dökümü yapılan makine ve techizatlardan KDV'YE TABİ OLANLARINkdv oranları HER BİR MAKİNANIN KARŞISINDA (%18 ) ila (%8 )BELİRTİLMİŞTİR.BU MAKİNALAR İÇİN KARŞILARINDA YAZAN KDV ORANLARI GEÇERLİDİR. ( YANİ56.000,00TL YÖNÜNDEN %827.756.500,00TL YÖNÜNDEN %18)
Kaydındaki Şerhler : İPOTEK VE HACİZ ŞERHLERİ MEVCUTTUR.İPOTEK DOSYASINDAN SATIŞ YAPILACAKTIR." 

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MEVZUATI
Konya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün yazısına göre
Organize Sanayi Bölgesi'ninborçlu malikten olan alacak toplamı 31.01.2020 tarihi itibariyle doğalgaz tüketim bedeli,elektrik tüketim bedeli ve gecikme bedelleri olmak üzere toplam 3.589.170,77TL olup, Organize Sanayi Bölgesi Uygulama Yönetmeliği'nin 61. Maddesinin 3. Fıkrası uyarınca;"Bu arsalar katılımcılar veya mirasçıları tarafından borcun tamamı ödenmeden ve tesis üretime geçmedensatılamaz , devredilemez ve temlik edilemez." amir hükmü sebebiyle işbu satışa konu gayrimenkule ilişkin OSB'ne ait tüm borçlar ihale alıcısına ait olup bunlar ödendikten sonra gayrimenkulün ihale alıcısı adına tescil yapılabilecektir.

OSB KANUNUNA GÖRE SATIŞA İŞTİRAKTE ARANAN NİTELİKLER;
5807 Sayılı Kanunun 3. maddesi gereği 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunun 15. Maddesi" Arsa Satışları;
OSB'ce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen taşınmazların icra yoluyla satışı halinde; Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Satış ilanlarında kuruluş protokolünde yer alan katılımcı niteliklerine de yer verilir
Taşınmazın kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde, kredi alacaklısı kuruluş, satın aldığı taşınmazı sadece bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip gerçek veya tüzel kişilere en geç iki yıl içersinde satmak veya aynı nitelikteki gerçek veya tüzel kişilere devretmek zorundadır."

4562 sayılı OSB Kanunun 18. Maddesi;
Katılımcılara geri alım hakkı şerhi(İştira ve Vefa Hakkı Şerhi) kaldırılarak tapu verilmesi durumunda tapu kaydına "Taşınmazın icra yoluyla satışı dahil üçüncü kişilere devrinde OSB'den uygunluk görüşü alınması zorunludur." şerhi konulur. Bu durumda eski katılımcının vermiş olduğu taahhütler yeni alıcı tarafından da aynen kabul edilmiş sayılır. Hükmüne Amirdir.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ
ALTINCI BÖLÜM
Arsa Tahsis ve Satışları, Kiralama
Kurulamayacak tesisler
MADDE 54 - (1) OSB’lerde, aşağıdaki tesisler kurulamaz:
a) Karma ve ihtisas OSB’lerde;
1) Ham petrol rafinerileri,
2) Kömür veya bitümlü şistin sıvılaştırıldığı ve gazlaştırıldığı tesisler ile asfalt plent tesisleri,
3) Sıvılaştırılmış petrol gazı dolum ve depolama tesisleri,
4) Çimento fabrikaları, beton santralleri, çimento klingeri üreten tesisler,
5) Nükleer güç santralleri ile diğer nükleer reaktörler,
6) Radyoaktif atıkların depolanması, bertarafı ve işlenerek ara/nihai ürüne dönüştürülmesi amacıyla projelendirilen tesisler ve benzeri radyoaktif atık tesisleri,
7) Nükleer yakıtların üretilmesi veya zenginleştirilmesi ile ilgili tesisler,
8) Endüstriyel nitelikli, sintine ve benzeri atık suların geri kazanım tesisleri,
9) İhtisas OSB’nin kendi üretim faaliyetleri sonucunda oluşan atıklardan enerji üreten tesisler hariç olmak üzere İhtisas OSB’lerin kuruluş protokolünde belirtilmeyen alanlarda faaliyet gösteren tesisler.
b) Karma OSB’lerde;
1) Parlayıcı/patlayıcı/yakıcı maddelerin üretildiği, depolandığı ve dolumunun yapıldığı tesisler,
2) Petrokimya kompleksleri,
3) Üretiminde kapalı proses, gaz veya sıvı yakıt ve toz kaynaklarında filtre sistemlerini kullanan tesisler hariç; tuğla ve kiremit fabrikaları, kömür yıkama kireç, alçı ve zımpara tesisleri,
4) Klor-alkali tesisleri, sülfürik asit, fosforik asit, hidroklorik asit, klor ve benzeri kimyasal maddeler üreten yerler, azot sanayi ve bu sanayi ile entegre gübre fabrikaları,
5) Asbest, asbest içeren ürünlerin işlenmesi veya dönüştürülmesi yapılan tesisler,
6) Ham deri işleme, padok ve sadece hayvan kesimi yapılan tesisler,
7) Hammadde alanları kapalı ve toz kaynaklarında filtre sistemlerini kullanan tesisler hariç; talk, barit, kalsit, antimuan ve benzeri madenlerin kırma ve öğütme tesisleri,
8) Katı atık ayrıştırma tesisleri ve her türlü atığın nihai ve/veya ara depolanması ve/veya araziye gömülmesine ilişkin tesisler ile toksit, tıbbi ve tehlikeli atıkların yakılmak ve kimyasal yolla arıtılmak suretiyle berteraf edilmesine yönelik tesisler,
9) OSB tüzel kişiliği ve katılımcının kendi ihtiyacı için kurulan/kurulacaklar hariç olmak üzere, güneş ve rüzgârdan elektrik enerjisi üreten tesisler,
kurulamaz.
(2) Bu madde hükmünden, yürürlükteki çevre mevzuatı hükümlerinin yerine getirilmesi ve diğer katılımcıların faaliyetlerini olumsuz etkilememesine yönelik tüm tedbirlerin OSB yönetimlerince alınması kaydıyla;
a) Kullanılmış yağın yeniden rafine edilmesi ve/veya başka bir ürüne çevrilerek tekrar kullanımı ile atık ve hurdaları münferiden ara veya nihai ürüne çeviren tesisler,
b) Ormansal, tarımsal ve bitkisel atıklar ile atıksu arıtma tesisi çamurunu hammadde olarak kullanarak enerji üreten tesisler,
c) OSB’ye ait teknik altyapı alanında olması şartı ile OSB’nin, kendi katı atıklarını ve müşterek arıtma tesisinden çıkan çamurların bertarafı için kuracağı tesisler, müstesnadır.
(3) Birinci ve ikinci fıkra haricinde, karma OSB’lerde, OSB’nin kuruluş protokolü çerçevesinde kurulması planlanan sektörler, mevcut sektör yapısı, kurulacak tesisin altyapı ve atık su arıtma tesislerine etkisi, herhangi bir olumsuzluk anında tetikleyici etkisi, insanların çalışma ve yaşam koşullarına etkisi gibi hususlar dikkate alınarak konu ile ilgili kurumlardan alınacak raporlar çerçevesinde karar verilir.
Başkalarına devir
MADDE 61 - (1) Katılımcıların satın aldığı parsellerin tapu kayıtlarına geri alım hakkı şerhi konur.
(2) Katılımcılara tahsis veya satışı yapılan arsalar hiçbir şekilde amacı dışında kullanılamaz.
(3) Bu arsalar katılımcılar veya mirasçıları tarafından borcun tamamı ödenmeden ve işyeri açma çalışma ruhsatı almadan satılamaz, devredilemez ve temlik edilemez. Bu husus tapuya şerh edilir. Arsa tahsis ve satışının şirket statüsündeki katılımcılara yapılması halinde, borcu ödenmeden ve işyeri açma çalışma ruhsatı almadan arsanın satışını ve spekülatif amaçlı işlemlerle mülkiyet hakkının devrini önlemeye yönelik tedbirleri almakta Bakanlık yetkilidir.
-10-
(4) Arsa tahsisi veya satışı yapılan firmanın tasfiyesi halinde, firmanın katılımcı vasfını taşıyan ortağına veya ortaklarına tahsis hakkının devri mümkündür. Bu konudaki işlemlerin muvazaalı olup olmadığının tetkikiyle sonucuna göre gerekli tedbirleri almakta Bakanlık yetkilidir. 6102 sayılı Kanunun ilgili hükümleri kapsamında devralma şeklinde birleşme veya yeni kuruluş şeklinde birleşme şeklindeki şirket birleşmelerinde, birleşmenin ticaret siciline tescilini müteakip, devrolunan şirketin parsel tahsisi, devralan şirkete devredilir. Bu durumda, Yönetmeliğin 60 ıncı maddesinde belirtilen sürelerin hesaplanmasında devrolunan şirketin parsel tahsis tarihi esas alınır.
(5) OSB’ce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen gayrimenkullerin icra yoluyla satışı halinde; Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, OSB’nin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Satış ilanlarında kuruluş protokolünde yer alan katılımcı niteliklerine de yer verilir.
(6) Taşınmazların kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde, kredi alacaklısı kuruluş, satın aldığı taşınmazı sadece OSB’nin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip gerçek veya tüzel kişilere en geç 2 yıl içerisinde satmak veya aynı nitelikteki gerçek veya tüzel kişilere kiraya vermek zorundadır.
(7) Yukarıdaki hususlara aykırılığın mahkemelerce tespiti halinde, arsa kimin tasarrufunda olursa olsun, tahsis veya satış tarihindeki bedeliyle geri alınarak bir başka katılımcıya tahsis ve satışı yapılır.
(8) Alıcı tapusunu aldıktan ve tesisini ikmal ettikten sonra devir ya da satış söz konusu olması halinde; OSB’nin ve yeni alıcıdan alacağı taahhütnamede ve yapacağı sözleşmede, ilk alıcının taahhütnamesi ile sözleşmesinde bulunan hükümleri çıkarma veya yeni hükümler koyma hakkı vardır."

1. Satış Günü : 23/11/2020 günü 14:10 - 14:20 arası
2. Satış Günü : 21/12/2020 günü 14:10 - 14:20 arası
Satış Yeri : İCRA MÜDÜRLÜKLERİ MEZAT SALONU, ADLİYE SARAYI B BLK Z 18Z19 KARATAY - KONYA

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. Adına tebligat çıkartılıp bila tebliğ dönen ilgililerin ve İİK'nun 127 maddesine göre SATIŞ ilanının tebliğ adresleri tapuda kayıtlı olmayan alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı Elektronik ortamda yapılan ilan "elektronik ortamda ilan yapılmıştır" tebliğ yerine geçer. Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/1590 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.11/09/2020


Geri Dön