02 / 05 / 2024

Konya Taş Evler'de röleve çalışmaları bitmek üzere!

Konya Taş Evler'de röleve çalışmaları bitmek üzere!

Konya Taş Evler de röleve çalışmaları bitmek üzere. Konya'nın Ereğli ilçe Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi' nin Taş Evleri' nde yürüttüğü röleve çalışmalarında sona gelindi.



Ereğli Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa başlattıkla!ı röleve çalışmalarının son aşamaya geldiği ve akabinde restorasyon çalışmalarının startının verileceği kaydedildi, istanbul'dan gelen Efokta Mimarlık Yönetim Kunıhı Başkanı Yüksek Mimar Kayhan Çanakel ve Konya Büyükşehir imar Müdürlüğü Planlama ve Kentsel Tasarım Şube Müdürü Ali Uçar. Taş Evler bölgesinde incelemelerde bulundu. 

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve Başkan Yardımcıları Adem Erdal ve Zuhal Savaşın dn katıldığı incelemelerde taş evlerin Ereğli kimlimi ile ö2deşleşeıı farklı bu konsepte snhıp olduğu ve aslına uygun bir restorasyon çalışması ile b&lgenin yeniden dizayn edileceği kaydedildi Konuya ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, seçim öncesi Taş Evlerin Ereğli'ye aslına uygun bir şekilde kazandırılmak İçim çalışacaklarının sosunu verdiklerini hatırlatarak. "Konya Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız çalışmalar doğrultusunda röleve çalışmaları tamamlanma aşamasına getirildi. Artık restorasyon çalışmalarının startı verilecek Amacımız bu alanı Ereğli'nin kalbi haline getirip canlandırmak. Bu konuda çok güzel düşünceler ortaya çıktı Burayı biraz daha geliştirip sosyal, kültürel ve kamu amaçlı hizmetler üreteceğiz Vatandaşlarımızın da bize katkı sağlayacak fıkır ve önerilerine açıĞrız 2015 yılından sonra burasının bir gül bahçesini andıracak şekilde cazit*? merkezi haline getırece&rz. Bu konuda Yüksek Mimar Kayhan Çnnakeî'e ve bize desteğini esirgemeyen Koııya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek başta olmak üzere tiım ekibe teşekkür ediyorum" diye konuştu. 


Yeni Konya


Geri Dön