29 / 04 / 2024

Konya Tema Şehir satış ofisine ödül!

Konya Tema Şehir satış ofisine ödül!

Arkiteam Mimarlık, başarısını İtalya’da düzenlenen A' Design Award & Competition’da taçlandırdı. Mimarlık ofisi, dünyanın en büyük tasarım yarışmasından Konya’da hayata geçirilecek Tema Şehir projesinin satış ofisine ödül kazandırdı.



Son dönemde gerçekleştirdiği özgün projelerle adından sıkça söz ettiren Arkiteam Mimarlık, başarısını İtalya’da düzenlenen A' Design Award & Competition’da taçlandırdı. Mimarlık ofisi, dünyanın en büyük tasarım yarışmasından Emlak Konut GYO güvencesiyle Konya’da hayata geçirilecek Tema Şehir projesinin satış ofisine ödül kazandırdı.

 

Arkiteam Mimarlık, uluslararası alanda 12 binin üzerinde katılımın gerçekleştiği ve en iyi tasarım konseptlerinin yarıştığı A' Design Award & Competition’dan ödülle döndü.

 

Emlak Konut GYO güvencesiyle, Torkam İnşaat’ın hayata geçireceği Tema Şehir projesinin satış ofisi tasarımıyla “İç Mekân ve Sergi Tasarımı” kategorisinde ödüle layık  görülen Arkiteam Mimarlık, Anadolu şehrine uluslararası arenada ödül kazandırdı.

 

İLK YILINDA İLK ÖDÜL

Markalı konut sektöründe Baş Yapı, Binres İnşaat, İhlas Yapı ve Torkam İnşaat gibi bir çok markaya iç mimari tasarım anlamında çözümler sunan Arkiteam Mimarlık, kuruluşunun ilk yılındaki başarılarını uluslararası alanda önemli bir ödülü de alarak kanıtladı.

 

MEVLANA’DAN ESİNLENEREK GELİŞTİRİLDİ 

Arkiteam Mimarlık Kurucu Ortağı Seda Dündar; “Markalı konut sektöründe birçok başarılı projeye imzamızı attık. Bugün, sektörde önemli bir çözüm ortağı olarak konumlandık. Dünyanın tasarım alanındaki en saygın ödüllerden A' Design Award & Competition’da, İtalya’dan ödülle döndük. Konya’da hayata geçirilen Tema Şehir projesinin satış ofisi tasarımıyla bir Anadolu şehrimize böylesine önemli bir ödülü kazandırmaktan da büyük memnuniyet duyuyoruz. Projemizin tasarım aşamasında küresel alanda üne sahip büyük düşünürümüz Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’den etkilendik. Konya şehri ile özdeşleşmiş Mevla’nın insana ve yaşama dair görüşlerinden esinlendik. Bununla birlikte ülkemiz kültürünün bir parçası olan semazenlerin etkisini de projeye yansıttık. Tüm müşterileri satış ofisinin girişinden itibaren hoşgörüyle kucaklayan bir mekan tasarladık ve tüm mekanlarda oturma gruplarından, aydınlatmalara kadar tarafımızdan tasarlanan özgün ürünleri kullandık. Semazenlerin beyazlar içindeki dönüşünü simgeleyen hareketi satış bölümündeki localara taşıdık. Bu şekilde klasik masa düzlemindeki oturma ve bekleme alanlarını daha samimi, rahat bir boyuta taşımış olduk. Bugüne dek Arkiteam ekibi olarak hedefimiz daima özgün tasarımlar geliştirmek oldu. Tasarımlarımıza yaklaşımımız da bize kısa sürede uluslararası alanda bir ödülle taçlandırıldı. Önümüzdeki dönemde de hayata geçirdiğimiz projelerimizi yine uluslararası arenaya taşımaya devam etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

 


Haber Milli Gazete'de şu şekilde yer aldı


Emlak Konut Konya'nın en değerli bölgesi Meram'ın merkezinde İnsa edeceği ve kentin ilk ve tek gelir paylaşım modeli projesi "Temasehir Konya" projesinin merakla beklenen detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. Temasehir, Meram'da yepyeni bir şehircilik konseptiyle yükseliyor. 728 konut ve 152 dükkan ve mağaza biriminden oluşan Temasehir karma projeler kategorisinde yer alıyor. Temasehir, 30 bin metrekare yüzölçümlü meydan ve meydanın çevresinde sıralanmıs dünyaca ünlü markalar ile prestijli Türk markalarının yer aldığı 42. Cadde adı verilen cadde dükkanları, mağaza ve restoranları, modern tasarımlı cami, park alanı ve kültür merkeziyle birlikte modern şehircilik unsurlarını bir arada sunacak. Proje alanına girişin iki ayrı noktadan özel tasarlanmış kemerli giriş taklarıyla sağlanacak olması projeye ayrı bir değer katıyor. Selçuklu mimarisinden esintiler taşıyan projenin mimarisinde Yüksek Mimar Uğur Özgüven ve ekibinin imzası bulunuyor. Ön talep toplama sürecindeki projenin lansman tarihi önümüzdeki günlerde açıklanacak. 

METROYA VE YHT'YE ÇOK YAKIN

PROJEDE 130 metrekare ile 370 metrekare arasında değişen büyüklüklerde 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 ve 6+1'den oluşan 5 tip daire seçeneği sunuluyor. Daire içi tasarımlarda ödüllü iç mimarların görev aldığı Temasehir Konya'da 5+1 ve 6+1 tip dairelerin her birinin içinde özel Türk Hamamı yapılmış olması dikkat çekiyor. Temasehir Konya'da, özel olarak tasarlanmıs su göletleri, anti-stres yansıma havuzları, özel aydınlatmalı su göleti üzerinde kurulmuş ahşap localarda ailece özel oturma alanları oluşturuluyor. Peyzaj alanında ayrıca doğal dm tepecikleri, anti-stres çakıl tası bahçeleri, maket tekne havuzu, iskeleler, okuma bahçesi, özel tasarım çocuk oyun alanları, bisiklet ve yürüyüş parkuru gibi özel detaylara yer veriliyor. Konya Metro projesinin de güzergahı üzerinde bulunan Temasehir, aynı zamanda YHT garına da oldukça yakın bir mesafede yer alıyor. 


Milli Gazete


Geri Dön