29 / 04 / 2024

Konya Uluslararası Fuar Merkezi yedi ayda tamamlandı!

Konya Uluslararası Fuar Merkezi yedi ayda tamamlandı!

İttifak Holding’in inşaat sektöründeki markası Seha Yapı, Konya Uluslararası Fuar Merkezi inşaatını, yedi ay gibi kısa bir sürede bitirerek önemli bir projeye daha imza attı.




İttifak Holding'in inşaat sektöründeki markası olan Seha Yapı, Konya I Uluslararası Fuar Merkezi  inşaatını, yedi ay gibi kısa bir sürede bitirdi. Konya Ticaret Odası tarafından yaptırılan ve yapımını Seha Yapı'mn üstlendiği Tüyap Fuar Merkezi Konya'nın, Türkiye'de fuar başkenti olmasında önemli rol oynayacağına dikkat çeken Seha Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Saylık, bu merkezin toplamda 86 bin metrekarelik bir alandan oluştuğu bügisini verdi. Tüyap Fuar Merkezi'ne 45 bin metrekarelik dört yeni hol eklediklerini söyleyen Saylık, "Burası artık Anadolu'nun en büyük uluslararası fuar merkezi oldu" dedi. 

Ömer Saylık, geçtiğimiz 30i, fuar alanının ihalesini 33 milyon TL sözleşme bedeliyle kazandıkların hatırlatarak, "Yeni hollerin yapımında Seha Yapı'mn kendi tesislerinde üretimini gerçekleştirdiğimiz toplam 4 bin 100 ton çelik konstrüksiyon kullandık. Burayı yedi ay gibi kısa bir sürede bitirdik" diye konuştu. 

Anadolu'nun en büyük uluslararası fuar merkezini inşa ederken uzun vadede konfor ve kolaylık sağlayacak birçok unsura dikkat ettiklerinin altını çizen Saylık, "Bunlardan en önemlisi fuar merkezinin tüm altyapısının içinden geçtiği büyük tesisat galerüerinin tasarlanması oldu. Bu galeriler, fuar merkezinin tüm altyapısını içinde barındırmasının yanı sıra yeni tesisat ve altyapı malzemelerinin eklenebüeceği genişlikte üretildi" ifadelerini kullandı. 

Hızlı bir büyüme trendine giren şirketlerinin, son beş yılda 6 binin üzerinde konutun yanı sıra alışveriş merkezleri, altyapı, köprü ve yol projeleri üreterek, Konya'nın yıllık en fazla konut üretme kabiliyeti ve kapasitesine sahip inşaat firması konumuna geldiğini vurgulayan Ömer Saylık, şunları kaydetti: "İttifak Holding iştiraklerinden Seha Yapı, 1978yüındakuruldu. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde çok sayıda  TOKİ  projesinin inşaatım gerçekleştiren Seha Yapı, konut dışındaki segmentlerde de faaliyet gösteriyor. Seha Yapı Konya'da Kulesite AVM ve Kule Plaza, Aksaray ve Ereğli'de Park Site AVM'lerini de inşa etti." 


Dünya Bölge


Geri Dön