28 / 04 / 2024

Konyaaltı Belediyesi'nden mesire alanı ihalesine 2 milyon liralık teklif!

Konyaaltı Belediyesi'nden mesire alanı ihalesine 2 milyon liralık teklif!

Antalya kent merkezinde bulunan 117 dönümlük mesire alanın ihalesi katılan Konyaaltı Belediyesi, 2 milyon lira ile en fazla teklif verdi.



Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Öğretmenevleri Mahallesi'nde bulunan ve Nashira Park olarak bilinen 117 dönümlük mesire alanını 20 yıllığına işletilmesi için ihaleye çıkarıldı. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Konyaaltı Belediyesi'nin de katıldığı ihale, Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlendi. Kapalı teklif usulüyle düzenlenen ihaleye Konyaaltı Belediyesi'nin yanı sıra 8 firma ile şahıs teklif zarfı verdi.

İncelemenin ardından iki firmanın başvuru dosyasının ihale şartnamesine uygun olmadığı ortaya çıktı.  Bir firmanın teklifinde ise rakam '2 milyon 270 bin' yazılırken, rakamın yazılışı ise 'iki milyon 270' olunca komisyon başvuruyu iptal etti. Bir firma ise teklif mektubunu iç zarfa koymadığı için ihaleden elendi. 5 firmanın ihale teklifi kabul edildi. Konyaaltı Belediyesi, 2 milyon lira ile ihaleye en fazla teklifi verdi. İhalede son teklif okunduğu sırada elektrikler kısa süreliğine kesildi. Bir süre yeniden gelen elektriğin sonrasında ihale devam etti. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ve başkan yardımcıları da ihalede yer aldı.

İHALEYE VATANDAŞLARIMIZ ADINA KATILDIK

İhale sonrasında kısa bir açıklama yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ihaleye Antalya'da yaşayan herkes adına katıldıklarını açıkladı. Esen, "Konyaaltı'nda oturan vatandaşlarımız, buranın sosyal yönden daha da zenginleştirilmesi açısından talepleri vardı. Ticari fonksiyonu fazla olan buranın sosyal yönünün geliştirmesi istekleri, halkımızın önemli istekleri arasında yer alıyordu. Biz de burayı vatandaşlarımızın daha iyi faydalanması için düzenleyeceğiz. Konyaaltı halkımız, eğer ihale kesinleşince yapacağımız düzenlemelerden çok memnun olacaktır, hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.


Geri Dön