28 / 04 / 2024

İzmir Sasalı ve Kaklıç’a 3.2 milyon liralık yatırım!

İzmir Sasalı ve Kaklıç’a 3.2 milyon liralık yatırım!

İZSU Genel Müdürlüğü, Sasalı Doğal Yaşam Parkı ile Kaklıç Mahallesi’nin kanal sorununu 3.2 milyon liralık yatırımla çözüyor.




İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Sasalı Kent Ormanı ve Doğal Yaşam Parkı ile Kaklıç Mahallesi’nin kanal sorununu 3.2 milyon liralık yatırımla çözüyor. 3.5 kilometrelik yeni hat çalışmaları 4 ay içinde tamamlanacak. 


İzmir Büyükşehir İZSU Genel Müdürlüğü, Sasalı ve Kaklıç bölgelerinin atık sorununu çözmek için önemli bir yatırım başlattı. Sasalı ve Kaklıç bölgeleri ile birlikte Sasalı Kent Ormanı ve Doğal Yaşam Parkı’nın atık sularını toplayarak Büyük Kanal Projesi’ne ileten kolektör hattında zaman zaman yaşanan çökme sorunu, İZSU’nun döşeyeceği yeni hatla ortadan kaldırılıyor. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’ne ulaşan kolektör hattının çöken bölümleri, 3.5 kilometre uzunluğunda beton boru ile yenileniyor. 


Ekipler, zeminin çökmemesi için zemin ıslahı yaparken, borunun üzeri de ayrıca geotekstil malzeme ile kaplanıyor. Sasalı Kent Ormanı önünden geçen hattaki sorunun çözülmesi ile Doğal Yaşam Parkı’nı da içine alan bölgedeki atık suların sağlıklı bir şekilde toplanmaya başlandığını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, Kent Ormanı içindeki imalatların bu ay içinde tamamlanacağını bildirdi.


Bu çalışmayla birlikte Kaklıç Mahallesi’nin kanal sorununun da çözüldüğünü söyleyen İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Sasalı bölgesinde Gazi Çiçek Caddesi üzerindeki hattın çalışmayan kısmında da ıslah çalışmalarımız devam ediyor. Bu alanda 700 metre imalat yaparak bölgedeki villaların atık su problemini ortadan kaldıracağız” diye konuştu.  

 

Çalışmaları aşama aşama izleyen Kaklıç Mahalle Muhtarı Mehmet Aydoğdu, çöken hat nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “İZSU yağmur çamur demeden hattımızı yeniledi. Aziz Başkanımıza ve İZSU Genel Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra sıkıntı yaşamayacağız. Çok güzel bir çalışma yapıldı” diye konuştu. Sasalı Mahalle Muhtarı Osman Kara da çalışmalardan ötürü İZSU Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti. 


Aralık ayında başlayan çalışmalar Eylül ayı sonunda tamamlanacak. İZSU, bu çalışmalar kapsamında 3.2 milyon liralık yatırım yapıyor. 



İzmir




Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Sasalı Kent Ormanı ve Doğal Yaşam Parkı ile Kaklıç Mahallesi'nin kanal sorununu 3.2 milyon liralık yatırımla çözüyor. 3.5 kilometrelik yeni hat çalışmaları 4 ay içinde tamamlanacak. 


İzmir Büyükşehir İZSU Genel Müdürlüğü, Sasalı ve Kaklıç bölgelerinin atık sorununu çözmek için önemli bir yatırım başlattı. Sasalı ve Kaklıç bölgeleri ile birlikte Sasalı Kent Ormanı ve Doğal Yaşam Parkı'nın atık sularını toplayarak Büyük Kanal Projesi'ne ileten kolektör hattında zaman zaman yaşanan çökme sorunu, İZSU'nun döşeyeceği yeni hatla ortadan kaldırılıyor. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'ne ulaşan kolektör hattının çöken bölümleri, 3.5 kilometre uzunluğunda beton boru ile yenileniyor. 


Ekipler, zeminin çökmemesi için zemin ıslahı yaparken, borunun üzeri de ayrıca geotekstil malzeme ile kaplanıyor. Sasalı Kent Ormanı önünden geçen hattaki sorunun çözülmesi ile Doğal Yaşam Parkı'nı da içine alan bölgedeki atık suların sağlıklı bir şekilde toplanmaya başlandığını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, Kent Ormanı içindeki imalatların bu ay içinde tamamlanacağını bildirdi. Bu çalışmayla birlikte Kaklıç Mahallesi'nin kanal sorununun da çözüleceği açıklandı.


Çalışmaları aşama aşama izleyen Kaklıç Mahalle Muhtarı Mehmet Aydoğdu, çöken hat nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "İZSU yağmur çamur demeden hattımızı yeniledi. Aziz Başkanımıza ve İZSU Genel Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra sıkıntı yaşamayacağız. Çok güzel bir çalışma yapıldı" diye konuştu. Sasalı Mahalle Muhtarı Osman Kara da çalışmalardan ötürü İZSU Genel Müdürlüğü'ne teşekkür etti. 


Aralık ayında başlayan çalışmalar Eylül ayı sonunda tamamlanacak. İZSU, bu çalışmalar kapsamında 3.2 milyon liralık yatırım yapıyor.



Yeni Asır



Haber, Haber Ekspres Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;




Bütünşehir Yasası ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan 9 ilçe 23 belde ve 400'e yakın köyün sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar yürüten  İzmir  Büyükşehir Belediyesi; tarihi, doğası, denizi ve nergis çiçekleriyle ünlü Mordoğan'ın içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek. 23 Haziran'da yapılacak ihalenin sonuçlanmasının ardından 40'ı yıllık asbest ve PVC hatlardan oluşan mevcut içme suyu şebekesi, sağlıklı ve basınca dayalı borularla yenilenecek. Toplam 160 kilometrelik içme suyu hattı yenileme çalışmaları ile birlikte 14 kilometrelik iletim hattı da döşenecek. 


Mordoğan'ın yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak için Eğlenhoca Köyü'nde bulunan gölete de arıtma tesisi kurularak, Eğlenhoca ile Salabahçe mevkii arasına 10 kilometrelik iletim hattı döşenecek. Mevcut kuyuların iletim hatları da yenilenecek. Böylelikle Karaburun'un turistik mahallesi Mordogan, sağlıklı, kesintisiz ve bol suya kavuşacak. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak imalatlar 600 günde tamamlanacak. 

Kanal ve arıtma da geliyor 

İZSU, Mordoğan'ın en büyük problemlerinden biri olan evsel atık su sorununu da çözecek. İZSU Genel Müdürlüğü, kanal alt yapısı olmayan Mordogan'da kanalizasyon şebekesi döşemek ve ileri biyolojik atık su arıtma tesisi yapmak proje çalışmalarını tamamladı. 


Kanal sularının modern bir şekilde kanalizasyonla toplanması ve arıtma tesisine iletilerek arıtılmasını sağlamak amacıyla yürütülecek çalışmalar kapsamında, turistik beldeye 100 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşenecek. Mordoğan'ın yaz ve kış nüfusu dikkate alınarak uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak olan ileri biyolojik atık su arıtma tesisi, Sulucadere mevkiinde 17 bin metrekarelik alanda kurulacak. Mordoğan'ın en büyük sorunlarından biri olan evsel atık su sorunun çözülmesi ile birlikte, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yarımada'yı kalkındırmak ve turizmin yıldızı yapmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar da önemli bir ivme kazanmış olacak. 


Haber Ekspres 


Geri Dön