23 / 12 / 2024

Konya'da bir aylık kirayla ev döşenebiliyor!

Konya'da bir aylık kirayla ev döşenebiliyor!

Selçuk Üniversitesi'nde kayıtların başlamasıyla, Konya'da emlak sektörü ve ikinci el eşya pazarı hareketlendi



Konya Emlakçılar Odası Başkanı İsmet Çakır, özel şirketler, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve belediyeler aracılığıyla çok sayıda konutun inşa edildiği Konya'da, son yıllarda konut sıkıntısı yaşanmadığını belirtti. Yeni kayıt yaptıran öğrencilerden bazılarının memleketlerine dönmeden önce barınma sorununu ev kiralayarak çözdüklerini, bazılarının ise bu işi Ramazan Bayramı sonrasına ertelediğini ifade eden Çakır, "Yerleşkeye en yakın Bosna Hersek Mahallesi'nde ortalama bir dairenin aylık kirası 400-600 lira arasında değişiyor. Öğrenciler daha çok bu bölgeyi tercih ediyor. Tramvay durağına ve alışveriş merkezlerine yakın bölgelerde de aylık kira ücreti 400-800 lira arasında değişmekte" dedi.  Çakır, merkez Karatay ve Meram ilçelerinde şehir merkezine uzak mahallelerde aylık 200 liraya kadar kiralık ev bulunabildiğini ancak ulaşım sorunu nedeniyle bu evlere öğrencilerin fazla ilgi göstermediğini kaydetti.

KIZ ÖĞRENCİLER AVANTAJLI
Türkiye genelinde olduğu gibi ev sahiplerinin Konya'da da kiracı olarak daha çok kız öğrencileri tercih ettiklerini ifade eden Çakır, şunları söyledi: "Ev sahipleri, evi daha temiz kullanan, ödemeleri aksatmayan ve bir aile gibi yaşayarak çevreye rahatsızlık vermeyen bayan öğrencileri tercih ediyor.  Erkek öğrenciler bayanlara göre eve daha az özen gösteriyorlar, bu da ev sahiplerinin tercihinde önemli rol oynuyor."

ÖĞRENCİLERİN UĞRAK YERİ
Selçuk Üniversitesi'nde kayıtların başlaması emlak sektörünün yanı sıra Karatay Terminali karşısında faaliyet gösteren ikinci el eşyaların satıldığı Tellal Pazarı'nda da hareketliliğe neden oldu. İkinci el ve yeni eşya alım satımı yapan iş yeri sahibi Mustafa Taşçı, en önemli müşterilerinin öğrenciler, bekar polis ve askerler olduğunu kaydederek, "Kayıtların başlamasıyla bir hareketlilik başladı, ancak henüz istediğimiz gibi değil. Ramazandan sonra öğrencilerin gelmesiyle işlerin açılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Taşçı, öğrencilerin ikinci el eşya pazarından çok cazip fiyata ev döşeyebileceklerini anlatarak, şunları kaydetti:
"Öğrenciler ilk olarak çekyat, masa, sandalye ve şofben alıyorlar. Daha sonra diğer ihtiyaçlarını gideriyorlar. Bir öğrenci evini yaklaşık olarak 400 liraya döşüyoruz. Üstelik ürünler ikinci el olmasına rağmen son derece kullanışlı."
AA


Geri Dön