30 / 04 / 2024

Konya'da gençlik merkezi ve köprülü kavşak törenle açıldı!

Konya'da gençlik merkezi ve köprülü kavşak törenle açıldı!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Konya"da hizmete sunulan tesislere ilişkin 'Bir yandan hükümetimiz, diğer yandan belediyemiz halkımız için Konya"da güzel yatırımlar yapıyor. Hizmetlerimiz bundan sonra da artarak devam edecek' dedi  



 Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Konya"da hizmete sunulan tesislere ilişkin 'Bir yandan hükümetimiz, diğer yandan belediyemiz halkımız için Konya"da güzel yatırımlar yapıyor. Hizmetlerimiz bundan sonra da artarak devam edecek' dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan gençlik merkezi, köprülü kavşak ve alt geçit ile  TOKİ  tarafından yaptırılan ilköğretim okulu törenle açıldı.

Arınç, burada yaptığı konuşmada, Konya"nın bir ilim ve kültür merkezi olduğunu, Türk kültür, tarih ve medeniyetine ait bir çok eseri bünyesinde barındırdığını söyledi. Konya"nın her geçen gün gelişen bir kent olduğunu ve dünyanın ilgisini çektiğini ifade eden Arınç, 'Konya"da insan huzur buluyor. Mutluyuz. Bir yandan hükümetimiz, diğer yandan belediyemiz halkımız için Konya"da güzel yatırımlar yapıyor. Hizmetlerimiz bundan sonra da artarak devam edecek' diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da şžeb-i Aruz"un gönülleri açan bir gün olduğunu dile getirdi.

Hükümet olarak bugün Konya"da bir çok tesisin toplu olarak açılışını yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Davutoğlu, Konya"ya yapılan yatırımlarla kentin gelecekte de geçmişte olduğu gibi ilim ve irfan merkezi olmaya devam edeceğini vurguladı.

Açılışını yaptıkları eğitim kurumlarından yetişecek gençlerin dünyaya barışı ve huzuru öğreteceklerini kaydeden Davutoğlu, Konya"da bugün Yüksek Hızlı Tren"in test çalışmalarının da başlatılacağını anımsatarak, 'Konya hızlı tren ile sadece manevi yolların değil maddi yolların da kesiştiği bir yol olacak. Eğitim kurumları ile geleceği aydınlatacak, hızlı tren ile dünyayı Konya"ya bağlayacağız' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet çubukçu ise aynı anda bir çok eğitim tesisinin açılışını yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Son 8 yılda eğitime yapılan altyapı yatırımlarıyla 'miladın' yaşandığını belirten çubukçu, okul, derslik, öğretmen ve bilişim altyapısı sorunlarının çözüldüğünü, bu okullarda dünya ile yarışan gençlerin yetişeceğini söyledi. TOKİ"nin bir çok okulu tamamlayarak hizmete sunduğunu belirten çubukçu, TOKİ ile diğer eğitim gönüllülerine teşekkür etti.

Açılışta, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de hazır bulundu.
AA


Geri Dön