Kent Haberleri

Konya’da riskli bina stoku azalıyor 

Konya Büyükşehir Belediyesi, Meydan Evleri arkasında kalan ve yeşil alana isabet eden yapılar için tamamladığı kamulaştırma sonrası yıkım çalışmalarına başladığını açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle olduğu kadar, çevre ve doğal güzellikleriyle de ön plana çıkan çok kıymetli bir şehir olduğunu belirterek, bu konuda şehre değer katan çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini ifade etti.

ekonomim.com'dan Muhmmet YİĞİTOĞLU'nun haberine göre; Ferhuniye Mahallesi Sultanşah Caddesi üzerinde, Meydan Evleri arkasında kalan ve yeşil alana isabet eden yapılarla ilgili kamulaştırma çalışmalarının ardından tahliye işlemlerine başlandığını kaydeden Başkan Altay, “Bir yandan yeşil alanlarımızın artırılmasına katkı sağlarken bir yandan da riskli bina stokunu azaltarak, şehir merkezimizi rahatlatıyoruz. Meydan Evleri arkasındaki çalışmalarımız tamamlandığında yeşil dokuyu artırarak şehrimizin güzelliğine güzellik katmış olacağız” diye konuştu.

 

YEŞİL DOKU FAZLALAŞTIRILACAK

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ferhuniye Mahallesi Sultanşah Caddesi'nde yeşil alana isabet eden ve riskli durumdaki 5 binanın ardından kamulaştırma çalışmaları tamamlanan 5 bina için de daha yıkım çalışması başlattığını duyurdu.

Buna göre, Meydan Evleri arkasındaki alanda tahliye işlemlerinin ardından gerçekleştirilecek yıkımlar sonrası yapılacak çalışmalarla yeşil dokunun artırılması amaçlanıyor.

Başakşehir'de 15 yılda büyük dönüşüm! Riskli bina stoku yüzde 50'den 12'ye geriledi!

İstanbul'da 6 bin 857 yüksek riskli bina var! Konutu yatırım gören anlayış değişmeli! 

Bina zemini nasıl olmalı? Zemin sıvılaşmasının olduğu yere ev yapılır mı? İstanbul'da riskli bölgeler hangileri?

İstanbul'da 1.556 yapı kendi yükünü bile taşıyamayacak durumda! Olası depremde 200 bin bina çok riskli!