28 / 04 / 2024

Konya'da ruhsat kavgası! Belediye Başkanı Mehmet Oğuz vuruldu!

Konya'da ruhsat kavgası! Belediye Başkanı Mehmet Oğuz vuruldu!

Konya Çumra Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Oğuz, arsaya yaptığı prefabrik iş yerine ruhsat vermediği iddiasıyla Bahattin Yalçın tarafından silahla vuruldu. Hastaneye kaldırılan Oğuz'un durumunun iyi olduğu öğrenildi.



Konya Çumra Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Oğuz, arsaya yaptığı prefabrik iş yerine ruhsat vermediği iddiasıyla Bahattin Yalçın (46) tarafından silahla vuruldu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, olay, geçen pazartesi günü saat 15.30 sıralarında Çumra Belediyesi'nin Bilgehane binasında meydana geldi. Toplantı sonrası binadan çıkan Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, beyaz eşya satan Bahattin Yalçın'ın, tüfekle ateş etmesi sonucu bacaklarından yaralandı. 

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Oğuz'un tedavisi devam ediyor. Hastane yönetimi tarafından Oğuz'un sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı.

Olay sonrasında gözaltına alınan Bahattin Yalçın, çıkarıldığı mahkemede 'Kamu görevlisini görevinden dolayı kasten yaralama' suçundan tutuklandı. Yalçın, verdiği ifadesinde prefabrik olarak yaptığı iş yerinin arsanın daha önce başka birisine ait olduğu sonra belediye tarafından satın alındığını ve iş yerine ruhsat alamadığı, su ve elektrik aboneliğini bağlamadığını, Başkan Oğuz'un da kendisine bu konuda yardımcı olmadığı için korkutmak amacıyla bacaklarına ateş ederken yaraladığını söyledi.


Geri Dön