01 / 05 / 2024

Konya'dan acı haber! Binanın çöktüğü geç fark edilmiş!

Konya'dan acı haber! Binanın çöktüğü geç fark edilmiş!

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde kerpiç evde yaşanan göçük sonucunda enkaz altında kalan 2'si çocuk 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, konuyla ilgili açıklama yayınladı.



Konya’da sabah saatlerinde iki katlı evde göçük yaşandı. İhbar edilmesinin ardından merkez Karatay ilçesi Akçeşme Mahallesi Burç Sokak'taki kerpiç eve giden itfaiye ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, enkaz sonucunda 3 kişinin cansız bedenine ulaştı. Yakınlarının gözyaşları arasında ambulanslara alınan cenazeler, Konya Numune Hastanesi morguna götürüldü.

Konya dan acı haber! Binanın çöktüğü geç fark edilmiş!

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; olay yerine İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile beraber gelip kurtarma çalışmalarını izleyen Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak burada yaptığı açıklamada, 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Kerpiç evin sabah saat 04.30-05.00 civarında göçtüğü düşünülen ancak evin dışında bulunan 2.5 metre uzunluğunda bulunan duvar nedeniyle geç fark edildiğini belirten Vali Toprak, “70-80 yıllık kerpiç bir yapıda maalesef birisi 57 yaşlarında babaanne ve 17 ile 15 yaşında iki torununun cansız bedenine ulaşıldı. Bahçe duvarı nedeniyle evin göçtüğü komşular tarafından geç fark edilmiş ve saat 09.00 gibi haberimiz oldu. Haberin geç alınmasından dolayı da olabilir maalesef vatandaşlarımız hayatını kaybetti” diye konuştu.

“BU DURUMDAKİ EVLER BOŞALTILACAK”

Vali Toprak, bölgede bulunan evlerin bugünden itibaren tahliye edeceklerini açıkladı. Toprak açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bu binalar çok eski toprak yığma olduğu için belli bir dönemden sonra dayanıklılığını kaybediyor. Yağışları da alınca çözülmeler oluyor. Çevre taranacak, risk altındaki binalar boşaltılacak. Vatandaşların can ve mal güvenliği için çalışmalar başladı.”

Konya'da 2 katlı kerpiç bina çöktü!


Geri Dön