04 / 05 / 2024

Konya çöken bina

Konya çöken bina

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde kerpiç evde yaşanan göçük sonucunda enkaz altında kalan 2'si çocuk 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, konuyla ilgili açıklama yayınladı.

Konya'da 2 katlı kerpiç bina çöktü!

Konya'nın Karatay ilçesinde 2 katlı kerpiç bina çöktü. Enkaz altında kaldığı düşünülen 3 katlı bina için arama çalışması başlatıldı.

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...

Konya'da 86 bin TL'ye satılık bina! İhalesi 30 Haziran'da!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Konya ili Kadınhanı ilçesi, Atlantı Kasabası Mahallesi'ndeki imarlı bina için satış için ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 30 Haziran tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

Nijerya'da 3 katlı bina çöktü! 8 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti

Nijerya'da 3 katlı bir bina henüz öğrenilemeyen nedenle çöktü. Çöken binanın enkazı altında kalan 8 kişi hayatını kaybederken 23 kişi enkazdan sağ kurtarıldı.

Avcılar’da balkonu çöken 4 katlı bina mühürlendi!

Avcılar'daki 4 katlı bir binanın 2. Katında tadilat yapıldığı sırada evin balkonu çöktü. Yaşanan olaydan sonra bina tedbir amaçlı mühürlendi. Yaralanan ev sahibine ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı

Vehbi Aluçlu'dan bina girişlerine deprem dayanım raporları asılsın önerisi!

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu Malatya'daki çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada binaların girişlerine deprem dayanım raporlarının asılmasını önerdi.

Konya Şükran'da kentsel dönüşümün temelleri atılıyor!

Konya Meram'a bağlı Sahibata Mahallesi'nde kentsel dönüşümün ilk temelleri  atılıyor. Proje ile 6 bina yenilenecek. 

Konya Karatay'da 13.6 milyon TL'ye icradan satılık 2 bina!

T.C. Konya 5. İcra Dairesi, Konya ili, Karatay ilçesi, Erenler Mahallesi, 19544 ada 4 parselde yer alan 2 binayı 13 milyon 675 bin 202 TL'ye satıyor...

Konya Meram kentsel dönüşüm ihalesi bugün!

Konya Meram Belediyesi, Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüme başlıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde mahallede 6 bina yenilenecek. 

Miami'de bir kısmı çöken 13 katlı bina yıkıldı!

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami'de bir kısmı çöken 13 katlı binanın tamamı kontrollü bir şekilde yıkıldı. 

Emrullah Eruslu'dan Florida’da çöken bina ile ilgili önemli açıklama!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Başkanı Emrullah Eruslu Florida’da çöken bina ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

ABD'de felaket! Florida'da 12 katlı bina çöktü!

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan 12 katlı bir bina çöktü. Çöken binanın enkazında çok sayıda yaralı olduğu düşünülüyor.

Zeytinburnu'nda çöken bina incelendi!

Zeytinburnu'nda çöken binanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığına bağlı Deprem Risk Analizi ekipleri çöken binanın enkazında inceleme yaptı.

Kartal'da çöken bina için bilirkişi raporu alınacak! 

Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin yürütülen davada bilirkişi raporu alınmasına karar verildi. 

Konya çöken bina Haberi

Konya çöken bina

Konya’da sabah saatlerinde iki katlı evde göçük yaşandı. İhbar edilmesinin ardından merkez Karatay ilçesi Akçeşme Mahallesi Burç Sokak'taki kerpiç eve giden itfaiye ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, enkaz sonucunda 3 kişinin cansız bedenine ulaştı. Yakınlarının gözyaşları arasında ambulanslara alınan cenazeler, Konya Numune Hastanesi morguna götürüldü.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; olay yerine İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile beraber gelip kurtarma çalışmalarını izleyen Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak burada yaptığı açıklamada, 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Kerpiç evin sabah saat 04.30-05.00 civarında göçtüğü düşünülen ancak evin dışında bulunan 2.5 metre uzunluğunda bulunan duvar nedeniyle geç fark edildiğini belirten Vali Toprak, “70-80 yıllık kerpiç bir yapıda maalesef birisi 57 yaşlarında babaanne ve 17 ile...