29 / 04 / 2024

Konya Akşehir'de yangın çıktı!

Konya Akşehir'de yangın çıktı!

Konya’nın Akşehir ilçesinde yangın çıktı. Konya’ nın Akşehir ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ( TMO ) ait bir siloda çıkan yangın, itfaiye erleri tarafından güçlükle söndürüldü...



Yangın, Akşehir İstasyon Garı yakınlarındaki TMO silolarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gündüz saatlerinde silolarda yapılan temizlik ve oksijen kaynağı ile yapılan tadilatın ardından gece saatlerinde yangın çıktı. Silodan yükselen alevleri fark eden vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri merpen uzatarak yangına müdahale ederken, çevre belde belediyelerinin itfaiye ekipleri de bölgeye sevk edildi. Yangın sırasında kaynak yapmakta kullanılan oksijen tüpünün de alev alması kısa süreli paniğe neden oldu. Yanmaya başlayan oksijen tüpüne itfaiye hemen müdahale ederek, olası bir patlamanın önüne geçti. 8 itfaiye aracıyla müdahale edilen yangın, yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü.


Akşehir Kaymakamı Ali Dursun ve Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yangın sonrası olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.


Haber 3


Geri Dön