Koray, 2. Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi'ne sponsor!
Açılışını Başbakan Erdoğanın, kapanışını ise Cumhurbaşkanı Gülün yapması beklenen uluslararası zirveye, 41 ülkeden iş ve siyaset dünyasının önemli aktörlerinin katılımı bekleniyor. Zirve, artan ilgiyle Bölgesel Davos olma yolunda
Açılışını Başbakan Erdoğanın, kapanışını ise Cumhurbaşkanı Gülün yapması beklenen uluslararası zirveye, 41 ülkeden iş ve siyaset dünyasının önemli aktörlerinin katılımı bekleniyor. 23-25 Kasım 2011 tarihlerinde düzenlenecek zirve artan ilgiyle Bölgesel Davos olma yolunda.
Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından, bölgesel düzeyde siyasi ve ekonomik işbirliğini geliştirmek amacıyla düzenlenen Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesinin bu yıl ikincisi gerçekleştiriliyor. Koray Şirketler Topluluğu, bölgenin Davosu olma yolunda ilerleyen ve 41 ülkeden iş ve siyaset temsilcilerinin davetli olduğu zirveye Gold Sponsor olarak destek verecek.
TC Cumhurbaşkanlığının himayelerinde, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) evsahipliğinde, 23-25 Kasım 2011 tarihleri arasında İstanbul Conrad Otelde düzenlenecek zirvenin açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması planlanıyor. Zirvenin kapanış konuşmasını ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak.
İlkine, 17 ülkeden 963 kişinin katıldığı, bu yıl 41 ülkeden konukların davet edildiği zirvenin Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığını eski bakanlardan Ali Coşkun, Eşbaşkanlığını TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başkan Yardımcılığını Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü üstleniyor.
55 yıllık tarihiyle Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün en köklü şirketleri arasında yer alan Koray, bölgesel işbirliği imkanlarının ele alınacağı bu önemli organizasyonun sponsoru olarak, bölge ülkelerinin yeniden yapılanma sürecine etkin katkı sağlayabilecek bir ülke olan Türkiyenin birikim ve yeteneklerini sergilemesine destek vermeyi hedefliyor.
Ana teması Bölgesel Değişim ve Kalkınma olarak belirlenen 2. Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi, küresel krizin etkilerini yoğun bir şekilde yaşamaya devam ettiğimiz günümüz koşullarında daha özel bir anlam ifade ediyor.
Bölge ülkelerinin ekonomi ve siyasi alanlardaki önemli temsilcilerini buluşturan zirvenin birincisine de büyük ilgi gösterilmişti. Zirve, ülkeler arası ilişkilerin geliştirilmesinde olduğu kadar şirketler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde de etkili olmuş, zirve sırasında ve sonrasında çok sayıda stratejik anlaşmaya imza atılmıştı.
İnşaat ve gayrimenkul sektörünün özel bir ağırlık taşıyacağı zirvede çeşitli toplantılar ve ikili görüşmeler yoluyla farklı sektörlerde işbirliği imkanları araştırılacak. Enerji, finans, ulaşım, lojistik ise toplantılarda ele alınacak diğer stratejik alanları oluşturuyor.