27 / 04 / 2024

Koray GYO Maslak projesi geliyor! Yeni proje!

Koray GYO Maslak projesi geliyor! Yeni proje!

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli Sarıyer İlçesi Maslak Mahallesi  11 ada 87 No' lu parsel üzerinde yeni proje inşa edecek. İşte detaylar... 



Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli Sarıyer İlçesi Maslak Mahallesi 11 ada 87 No' lu parsel üzerinde yeni proje inşa edecek.

Koray GYO Kamuyu aydınlatma platformuna yaptığı açıklamada,  İstanbul İli Sarıyer İlçesi Maslak Mahallesi 11 ada 87 No'lu parselde kayıtlı, tapu kayıtlarında yüzölçümü toplamda 9 bin 34 metrekare olan arsada, arsanın yüzde 12 payına sahip malikleri (Üçüncü Grup) ile 30 Mayıs 2023 tarihli Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi yapılmasına, diğer grup (kalan yüzde 28) ile bu amaçla görüşmelerin sürdürülmesine karar verildiğini açıkladı.
 
Koray GYO mMaslak projesi Toplamda 9 bin 34 metre arsa alanı üzerinde,  hayata geçilecek. Projenin inşa edileceği İstanbul İli Sarıyer İlçesi Maslak Mahallesi  11 ada 87 No' lu parsel üzerinde imalathane yer alıyor.
Söz konusu imalathanenin kdv dahil değeri 110 milyon 330 bin TL şeklinde açıklandı.


KORAY GYO MASLAK PROJESİ NEREDE?

Koray GYO Maslak Projesi Büyükdere Caddesi üzerinde kuzey istikametinde yer alan Ahi Evran Caddesi üzerinde güney istikametinin sol tarafında kalan Dereboyu2 Caddesi'nin sol tarafında yer alıyor. 

Taşınmazın yer aldığı bölge ticari olarak gelişmiş olup yakın çevrede genellikle ofis vb. şekilde kullanılan plazalar, iş merkezleri vb. yapılar bulunuyor. Bölgenin kamu hizmetlerinden istifadesi üst düzeyde olup herhangi bir altyapı problemi bulunmuyor.

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın KAP açıklaması:

İstanbul İli Sarıyer İlçesi Maslak Mahallesi  11 ada 87 No' lu parselde kayıtlı,  tapu kayıtlarında yüzölçümü 9.034 m2  olan arsada %50 - %50 Kat Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi yapmak amacıyla arsa üzerinde %50 paya sahip olan Aydın Tuncer Bilişim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş., Ayşegül Tuncer ve Hürrem Aydan Karadereler ("İlk Grup Malikler") ile "Düzenleme Şeklinde Arsa Payı Karşılığı Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi" yapıldığı, diğer grup (kalan %50) ile bu amaçla görüşmelerin devam ettirileceği açıklanmıştı.

Gelinen aşamada;

İlk Grup Malikler ile Ekspertiz Raporuna göre değeri 93.500.000 TL (%21,87'si 20.448.450 TL) olarak tespit edilen A Blok 9 No'lu Bağımsız Bölümün %21,87 lik hissesinin tamamı aylık tüfe artışına göre hesaplanarak 26.358.476 TL bedel karşılığında  satın alınmış olup, hisse devir işlemleri tamamlanmıştır.

Geliştirilen projede yüzde 22 arsa hisse sahipleri ile de "Düzenleme Şeklinde Arsa Payı Karşılığı Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi" yapılarak toplamda %77 paya sahip hisse sahipleri ile sözleşmeler tamamlanmış olup, kalan %23 ile görüşmeler devam etmektedir.

Kamuoyu ve yatırımcılarımıza saygılarmız ile duyurulur.


Geri Dön