Genel

Koray Özgül: AVM'lerde ciro yüzde 20 arttı!

Corio'nun Türkiye Genel Müdürü Koray Özgül yabancıyı en çok ürkütenin nereden geleceğini bilmediği yeni mevzuat hissi olduğunu dile getirdi

Türkiye pazarına ilk kez Akmerkez'de hisse alarak giren ve dünyada 6 milyar Euro'luk yatırımı bulunan Hollandalı Corio'nun Türkiye Genel Müdürü Koray özgül sektörde yabancıyı en çok ürkütenin nereden geleceğini bilmediği yeni mevzuat hissi olduğunu dile getirdi. Bunu AVM'lerin pazar günü kapatılma riskiyle karşı karşıya kaldığı olayla açıklayan özgül, "Bizim AVM'ler içinde yiyecek kısmının aldığı pay yüzde 2 dolayında. Dolayısıyla biz bakkalla rekabet yaratmıyoruz. Giyim bizim için daha önemli. O nedenle pazar günü açık kalmak bizim için önemli. Böyle bir değişiklik olsa zor durumda kalırdık" dedi.

KARNE İYİ AMA

Türkiye'nin AVM yatırımları açısından iyi bir karneye sahip olduğunu ifade eden özgül şöyle devam etti. Perakende sektörü her geçen gün iyiye gidiyor. Türkiye'nin özellikle hazırgiyim alışverişinde tüketicinin kafasında neredeyse İtalya gibi bir imaj uyandırdığının altını çizen Özgül şöyle devam etti: "İngilizler ile aynı miktarda para harcanıyor. Bunlar sektör için önemli. Ama yabancı yatırım konusunda ve gelecekte açılacaklar konusunda ben sektör kadar iyimser değilim. Bunun sektörle bir ilgisi yok. Yabancı paranın gideceği yerle ilgisi var. Türkiye'den önce Batı Avrupa ve Kuzey Amerika gibi seçenekler belirdi. "Ramazanda AVM'lerin 24.00'e kadar açık kalmasının AVM yöneticileri için sorun olmadığını ifade eden Özgül şöyle devam etti: "Burada önemli olan perakendecinin ne istediği. Son ramazanda açık kalmak isteyenlerin sayısı daha fazla gibi görünüyor" dedi.

ANADOLU YETER SIRA İSTANBUL'DA

Anadolu'da şu an metrekarede İstanbul'un altında olan satışın büyüme hızı açısından İstanbul'dan büyük olduğunun altını çizen özgül, "Anadolu potansiyel açısından daha olumlu resim veriyor. Ama biz artık İstanbul, İzmir Ankara yatırımı yapacağız" dedi.

'TÜRKİYE'DEN ÇIKMAYA HİÇ NİYETİMİZ YOK'

Geçtiğimiz yıl hakkında Türkiye'den çıkacağı yönünde haberler çıkan Corio, geçtiğimiz haftalarda Bursa'da yeni bir yatırım haberi verdi. Türkiye'den çıkmak gibi bir niyeti olmadığının altını çizen özgül şöyle devam etti: "Biz azınlık hisselerimizden çıkıp operasyonel AVM'ye yönelince bu farklı, yorumlandı. Bursa'da 400 milyon TL'lik Cevahir'den sonra yabancı sermayenin en fazla yatırı gerçekleştirdiği bir proje ilan ettik Her grubun portföyünde Anadolu olmalı. Anadolu'da yabancı yatırır olmak İstanbul'dan daha kolay. Gerek belediye gerekse diğer kuruluşlar açısından daha kolay."
Habertürk