28 / 04 / 2024

Körfez İlimtepe hastane projesi iptal mi oldu?

Körfez İlimtepe hastane projesi iptal mi oldu?

Körfez İlimtepe hastane projesi iptal mi oldu? Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Lütfü Türkkan’ın soru önergesini yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu, Körfez İlimtepe’nin hastane yapımına uygun görülmediğini söyledi.




MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Körfez’e bağlı İlimtepe Mahallesi’ni TBMM gündemine taşımış, bu bölgenin önemini vurgulamış, özellikle bronşit ve astım hastalarının İlimtepe’de sağlıklarına kavuştuğu vurgusunu yaparak, bu bölgeye yapılacak bir hastanenin hem bu hastalar için şifa olacağını hem de mahallenin gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etmişti.

 

YANIT 5 AY SONRA GELDİ

MHP’li vekil, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti. Bu önergeye yanıt 5 ay sonra geldi. Türkkan’a gelen yanıtta, “İlimtepe’nin konumu ve yüksekliği itibariyle barındırdığı temiz havanın özellikle bronşit ve astım hastalarına iyi geldiği konusunda yapılmış bir araştırma yoktur” ifadesi yer aldı. İlimtepe’nin hastane yatırımına uygun görülmediği, bu bölgeyle ilgili yakın dönem planları içinde Sağlık Bakanlığı’nın planı bulunmadığı belirtildi.


Manşet Kocaeli


Geri Dön