01 / 05 / 2024

Körfez Yarış Pisti millet bahçesi oluyor!

Körfez Yarış Pisti millet bahçesi oluyor!

Kocaeli’de yer alan Körfez Yarış Pisti millet bahçesi olacak. Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi pist için yeni bir yer arıyor.



 

Kocaeli Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran yerel basınla bir araya geldi. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, 4 yılını değerlendiren Baran, Kocaeli'de yer alan Körfez Yarış Pisti'nin millet bahçesi yapılacağını söyledi.

Uzun yıllardır Kocaeli ve çevre illerden kentimize gelen yarışseverler Körfez Yarış Pisti'ni adres edindi. Konuyla ilgili açıklama yapan başkan Baran, “İlimtepe, Çamlıtepe ve Kaşkaldere spor komplesi devam etmekte. Bunları tamamladığımızda Körfez tam anlamıyla sporun başkenti olacak. Spor okullarında 4 bin 500 öğrenciye burs veriyoruz. Körfez Yarış Pisti'nin işletmesi Motor Sporları Federasyonu'na bağlı, Valilik ve Büyükşehir onlara yeni bir yer gösterecek. Boşaltılan yer millet bahçesi olacak. Kocaeli'de 12 ilçe ve büyükşehir AK Partili başkanlarla yönetiyoruz. İnşallah da yönetmeye devam edeceğiz. Halkımız bizden memnun. Bizimle aynı pencereden bakan Körfez halkımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Körfez Yarış Pisti, 1993'te İstanbul Otomobil Sporları Kulübü (İMK) tarafından kurulan ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) yönetimindeki bir pist olarak biliniyor. Tesisler Türkiye Şampiyonası yanı sıra çeşitli kategorilerde motor sporları yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Marmara Denizi'nin kuzey doğu kıyısında yer alan pist, küçük bir göl olan Fener Gölü'nü çevreliyor. Pistte 9 viraj bulunuyor. Toplam uzunluğu 1950 metre ve yarışlar saat yönünde koşuluyor.

Körfez Yarış Pisti’ne İstanbul ve İzmit'den O-4 otoyolu veya D-100 otobanının Körfez çıkışından ulaşmak mümkün.


Geri Dön