28 / 04 / 2024

Körfez yatırımcıları 12-14 Ekim'de İstanbul'a geliyor!

Körfez yatırımcıları 12-14 Ekim'de İstanbul'a geliyor!

KONUTDER organizasyonuyla, Körfez ülkelerindeki yatırımcı grupların temsilcileri gayrimenkule yatırım, işbirliği ve ortak proje geliştirmek için İstanbul'a geliyor.



Körfez yatırımcısını çekmek için Dubai'deki CityScape Global'i 61 katılımcı şirketle abluka altına alan Türk inşaat sektörü, arayı soğutmuyor. KONUTDER organizasyonuyla, Körfez ülkelerindeki yatırımcı grupların temsilcileri gayrimenkule yatırım, işbirliği ve ortak proje geliştirmek için İstanbul'a geliyor.


Körfez ülkelerindeki gayrimenkul yatırımcısını Türkiye'ye çekmek için eylül ayı başında Dubai'de gerçekleştirilen Cityscape Global Fuarı'nı 61 şirketle abluka altına alan Türk inşaat firmaları, bir ay içerisinde ikinci büyük adımı atmak amacıyla harekete geçti. 


Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) 12-14 Ekim'de İstanbul Çırağan Kempinski'de 'Türk 0212-313 68 27 Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması' etkinliğinin düzenleneceğini duyurdu. İTO, DEİK, TİM ve MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarının da destek vereceği organizasyonda Körfez ülkelerinden yatırımcı gruplarının üst düzey temsilcileri ve broker'larm yanı sıra bu ülkelerin konsolosları ve ticari ataşeleri de hazır bulunacak. Yapılacak görüşmelerin gündeminde Türkiye'ye yatırımın yanı sıra Türk firmaları ile ortak olarak İstanbul'da proje geliştirme olanakları masaya yatırılacak. 


20 TÜRK FİRMASI KARŞILAYACAK 

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik 12-14 Ekim'deki konferansın gayrimenkul yatırımcılarına yönelik olacağını belirterek "KONUTDER ve GYODER üyesi Türkiye'nin önde gelen 20 firması burada bulunacak. 

İstanbul'da güvenli gayrimenkul yatırımı, ortaklıklar ve birlikte proje geliştirme konularını konuşacağız" dedi. Çelik, toplantı ve görüşmelerin bire bir yapılacağını ifade etti.


6 AYDA BİR KONFERANS DÜZENLEYECEK 


Ömer Faruk Çelik, Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması konferansını Cityscape organizatörleriyle birlikte hayata geçireceklerini belirterek "Bunun altyapısını tam oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Eğer böyle bir karşılık bulursak konferansı 6 ayda bir hem de farklı şehirlerde hayata geçirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 


Körfez sermayesi seçimi bekliyor 


Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum'un himayesinde düzenlenen yatırım kongresinin Türkiye'deki tek yetkili firması LMG Global DWC CEO'su Gökhan İlgar, Körfez sermayesinin Türkiye'de seçim ortamına odaklandığını belirterek "Oldukça durağan bir döneme girildi. Körfez sermayesi 1 Kasım'a kilitlendi" dedi.


Türkiye Körfez'den minik dilimler alıyor


Arap sermayesinin Türkiye'de yeni yatırımlar için aşağı yukarı bir yıl bekleyeceğini savunan Gökhan İlgar, Türk gayrimenkul sektörünün dünyadaki pastadan minik diİlfttfer alabildiğini belirterek "Dünya gayrimenkul pazarında bir yılda oluşan pastadan Türkiye binde 4 alıyor. Bir trilyon doların 4-5 milyar doları Türkiye'ye geliyor. Bu açıdan baktığımızda kabul edilebilir bir noktada değiliz" dedi. 


Habertürk


Geri Dön