06 / 05 / 2024

Korkunç haber! 307 milyar dolar fakirleşeceğiz!

Korkunç haber! 307 milyar dolar fakirleşeceğiz!

Kurdaki durdurulamayan artışla birlikte zamlar peş peşe gelirken, gayrisafi millî hasıla 7 bin doların altına indi ve 534 milyar dolar kağıt üzerinde eridi.



Son dönemde dolar kurunun atağa geçmesiyle milli gelirde hesaplar da farklılık göstermeye başladı.

2022 için büyüme oranı yüzde 5 olarak belirlenirken, gayrisafi millî hasıla yurtiçi hasıla 850 milyar dolar olarak belirlenmişti. Kişisel bazda ise 9 bin 447 dolar idi.

Korkunç haber! 307 milyar dolar fakirleşeceğiz!

Deutsche Welle’nin haberine göre ocak ayına 13,4 TL ile başlayan dolar kuru, yüzde 28 artış göstererek 17,20 bandında seyre geçti. Kişi başı milli gelir 6 bin 354 dolara kadar çekildi.

Bu gelişmeler doğrultusunda tedbir alınmaması halinde kişi başına 3 bin 593 dolar fakirleşen Türkiye’nin, kâğıt üzerinde milli gelirden de 307 milyar dolar kaybeceği ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön